Foto: Publicitātes attēli
Portāls "Delfi" sadarbībā ar festivāla "Saxophonia 2011" rīkotājiem aicināja piedalīties konkursā un apmeklēt festivāla koncertus.

Laimes akas konkurss norisinājās no 7.līdz 10. februārim (15:00). Konkursa noslēgumā noskaidrojām divus uzvarētājues, kuriem "Latvijas Koncerti" dāvās pa ielūgumam divām personām uz koncertu Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 12. februārī plkst.19.30.

Konkursā ielūgumus laimēja:

Aleksandra (mas...5@delfi.lv),
Regīna (marg...ita@tvnet.lv).

Festivāla organizatori sazināsies ar uzvarētājiem, lai informētu par balvu saņemšanas kārtību. Paldies visiem, kas piedalījās konkursā!

Koncertā Sv. Jāņa baznīcā festivāla "Saxophonia" ietvaros izskanēs garīgās mūzikas programma diriģenta Māra Sirmā vadībā.

Biļetes uz festivāla "Saxophonia" koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā. Kā ziņots, festivāls "Saxophonia 2011" norisinās no 11. līdz 20. februārim.

Konkursa atbildes:

1. Saksofonu izgudroja:
Ādolfs Sakss

2. Koncertā Spīķeru koncertzālē 17. februāra norvēģu saksofonists Rolfs Eriks Nīstrems uzstāsies kopā ar Mauritānijas ģitāristu Bekaju Avu un dziedātāju Unni Lēvlī. Savu koncertprogrammu viņi ir nosaukuši:
Seven Winds

3. Festivāla "Saxophonia" idejiskais autors ir
Artis Sīmanis

4. Saksofonu ir viegli iemācīties spēlēt, ja spēlē:
klarneti

5. Riharda Dubras "Vidi quator angelus", kas izskanēs koncertā 12. februārī, ir jauns skaņdarbs, kurš pēc Arta Sīmaņa ierosinājuma tapis Latvijā līdz šim nedzirdētam mūziķu sastāvam:
mecosoprānam un saksofonu kvartetam

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!