Noslēdzies portāla "Delfi" un "Prior Entertainment" kopīgi rīkotais konkurss par jauno Lika Besona filmu "MS1: Cietuma gals" ("Lockout").

Konkurss norisinājās līdz 19. jūnijam, plkst.12:00, kad tika apkopotas pareizās atbildes un izlozēti trīs uzvarētāji, kuri katrs saņems ielūgumu divām personām uz filmu. Ar uzvarētājiem par balvas saņemšanas kārtību sazināsies portāla "Delfi" redakcija.

Konkursa uzvarētāji:

Indra indra.troska@…….com
Normunds baklis@…...lv
Sanita Jansone ssanjan@…….lv

Asa sižeta fantastikas trilleris "MS1: Cietuma gals" ("Lockout") Latvijas kinoteātros ir skatāms no 15. jūnija. Filmas producents un viens no scenārija autoriem ir kulta filmas "Piektais elements ("The Fifth Element", 1997. g.) radītājs Liks Besons (Luc Besson). Asā un ātrā sižeta humora pārpilnā kino lente "Lockout" ļauj skatītājiem nonākt 2079. gadā, lai vērotu stāstu par kosmosa vidē izveidotu cietumu īpaši bīstamiem ieslodzītajiem.

Belgradā (Serbijā) filmētā kinofilma "MS1: Cietuma gals" radīta Besona raksturīgajā stilā – filmā liels uzsvars likts uz vizuālajiem elementiem un darbības intensitāti. Besons, dēvēts par "Cinema du Look" kustības krusttēvu, turpina 90. gadu labākās kino tradīcijas un ietur stilu, filmā uzsverot spilgtos, vizuālos efektus. Iepriekš minētās kustības pārstāvji īpašu akcentu liek tieši uz vizuālajiem specefektiem.

Filmā "MS1: Cietuma gals" Gaja Pīrsa (Guy Pearce) atveidotajam tēlam tiek piešķirta pēdējā iespēja glabt savu brīvību - viņš ir netaisnīgi apvainots par spiegošanu pret ASV. Varonim jāizglābj sagūstītā prezidenta meita, ko atveido aktrise Mega Greisa (Maggie Grace). Uzdevumu sarežģī tas, ka prezidenta meita ieslodzīta īpaši augstas drošības cietumā, kas atrodas kosmiskajā telpā. Pēc kritiķu domām, ķīlnieku nolaupīšanas drāma filmā "MS1: Cietuma gals" atgādina Lika Besona filmu "Nolaupītā" ("Taken", 2008.g.).

Pareizās atbildes:


1. Cik daudz muskuļu masas pieaudzēji aktieris Gajs Pīrss gatavojoties lomai fimā "MSI1: Cietuma gals"?

9

2. Kurā populārā TV seriālā redzama aktrise Megija Greisa, kas attēlo lomu jaunajā fimā "MSI1: Cietuma gals"?

Pazudošie ( Lost)

3. Kura savulaik arī Latvijā populāra TV seriāla scenāriju ir rakstījis Liks Bessons?
Nikita (La femme Nikita)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!