Foto: Publicitātes foto

Portāls "Delfi" sadarbībā ar ikgadējā Rīgas festivāla, kas šogad notiek no 24. maija līdz 22. jūnijam, organizatoriem "Latvijas Koncerti" piedāvāja laimēt iespēju bez maksas doties uz koncertu "Sinfonietta Rīga un Pīters Erskins ar džeza grupu".

Jau ziņots, ka šis Rīgas festivāla koncerts notiks 11. jūnijā Dailes teātrī. Tajā kopā ar latviešu "Sinfonietta Rīga" uzstāsies dzīvās džeza leģendas, kuru vidū ir arī Pīters Erskins.

Programmā iekļautas brita Marka Antonija Tērnidža kompozīcijas. Tērnidžs (1960) ir viens no savas paaudzes ievērojamākajiem un visbiežāk atskaņotajiem komponistiem, kurš laikmetīgās mūzikas audumā meistarīgi ievijis džeza elementus.

Pareizi atbildot uz konkursa jautājumiem, bija iespēja uz šo pasākumu iegūt vienu no trim biļešu pāriem.

Uzvarētāji: Kristaps (e-pasts: k.nied***@gmail.com), Svetlana (e-pasts: sci***@inbox.lv) un Inguna (e-pasts: inguna.sku***@inbox.lv). Apsveicam!

Pareizās atbildes:

1. Rīgas festivālā 11. jūnijā Dailes teātrī spēlēs Sinfonietta Rīga un džeza leģendas Pīters Erskins, Mārtins Robertsons, Lorenss Kotls un …
Džons Paričelli.

2. Pīters Erskins ar džeza grupu ir pirmatskaņojis Marka Antonija Tērnidža kompozīciju ...
"Blood on the floor".

3. Kur Pīters Erskins ir džeza perkusiju konsultants?
Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā.

4. Kurā no šiem albumiem spēlē Pīters Erskins?
"The Lady From Brazil".

Vairāki Rīgas festivāla koncerti norisināsies Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros. Koncertos dzirdēsim Franča Lista, Pētera Vaska, Leonarda Bernsteina un citu komponistu mūziku. Festivālā skanēs arī pasaules pirmatskaņojumi - Raimonda Tigula un Krista Auznieka kompozīcijas.

Klausītājus gaida tikšanās ar akordeonisti Kseniju Sidorovu, pianistu Vestardu Šimku, vijolnieci Evu Binderi, klavesīnisti Ievu Salieti, vokālo grupu "Framest", Latvijas Radio kori, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!