Noslēdzies portāla "Delfi" un "Nabaklab" kopīgi rīkotais konkurss par kanādiešu smagās mūzikas grupu "Voivod", kas Rīgā koncertēs 18. maijā.

Konkurss norisinājās līdz 17. maija plkst.12:00. Ar izlozes palīdzību tika noskaidroti trīs konkursa pareizo atbilžu autori, kuri saņems pa vienam ielūgumam uz "Voivod" koncertu. Ar uzvarētājiem par balvu saņemšanu pa konkursā norādīto epastu sazināsies portāla "Delfi" redakcija.

Konkursa uzvarētāji:

Elza – elza.zvaigzne@.........com

Māris – vitols40@...........lv

Daina Daina_Vitola@.............lv

Koncerts notiks Vecrīgas klubā "Nabaklab", Z. A. Meierovica bulvārī 12. Biļetes uz "Voivod" koncertu pieejamas visās "Biļešu servisa" kasēs, kā arī klubā "Nabaklab".

Lai arī sākuši kā speed metal grupa, "Voivod" savu vairāk kā 30 gadu pastāvēšanas laikā vairakkārt mainījuši savu muzikālo virzienu un pašreiz grupas mūzikā var saklausīt stipras thrash un progressive metal ietekmes.

Pirmie "Voivod" komerciālie panākumi saistāmi ar grupas 1989. gadā izdoto albumu "Nothingface", kurš ātri nokļuva ASV "Billboard 200" topā. Apvienības pēdējais albums "Infini", kurā dzirdamas vairākas dziesmas, kas ierakstītas pirms ģitārista Piggy nāves, iznāca 2009. gadā, bet šobrīd "Voivod" strādā pie jaunākā albuma, kuru plānots izdot šogad.

"Nabaklab" koncertā kā iesildītāji uzstāsies pašmāju grupa "Flaying", kas pavisam nesen snieguši koncertu Latvijas Metālmūzikas gada balvas pasniegšanā un atsākuši koncertēt jaunā kvalitātē.

Pareizās atbildes:

1. Kurā gadā tika izveidota grupa "Voivod"?
1982.

2. No kura līdz kuram gadam basģitāru "Voivod" spēlēja agrākais "Metallica" dalībnieks Džeisons Ņūsteds?
2002. – 2005.

3. Kādu instrumentu spēlē "Voivod" mūziķis, kurš vienīgais bijis nemainīgs grupas sastāvā visu tās pastāvēšanas laiku?
bungas.

4. Cik ilgu pauzi "Voivod" ieturēja pēc grupas darbības pārtraukšanas uz laiku 2005. gadā?
3 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!