Foto: Publicitātes foto
Sākot no 27. maija, Cēsu "Fonoklubā" nedēļas nogalēs gan uz āra, gan iekštelpu skatuvēm būs sagaidāma plaša koncertu sērija.

Kā "Delfi" informē kluba pārstāvji, jau šajā nogalē koncertu sezonu atklās duets "Čipsis un Dullais", bet sestdienā Cēsīs viesosies hip-hopa mūziķis Fiņķis un duets "PRAGAII". Savukārt jau drīzumā sagaidāmas tādu mākslinieku kā "Pienvedēja piedzīvojumi", Prusax, Viņa, duets "Olas", grupas "Rīgas modes" un daudzu citu uzstāšanās. Kā stāsta kluba saimnieki, programma tiks papildināta un izziņota drīzumā.

Līdz ar vasaras sezonas sākumu, "Fonoklubs" savu darbību izvērš arī ārpus kluba telpām, rīkojot koncertus āra terasē. "Jau iepriekšējos gados ar šādu formātu sākām eksperimentēt, taču šobrīd ceram to pacelt nākošajā līmenī, izveidojot skatuvi, uz kuras regulāri rīkot ne tikai grupu un dīdžeju priekšnesumus, bet arī komiķu un dažādu citu mākslinieku pasākumus," stāsta "Fono" programmas direktors Marts Sildniks, norādot, ka pirmais brīvdabas koncerts varētu būt "Pienvedēja piedzīvojumi" uzstāšanās 4. jūnijā.

Kopš pandēmijas ierobežojumu sākuma 2020. gada martā, "Fonoklubs" ir rīkojis dažāda formāta pasākumus, ieskaitot izglītojošas video lekcijas par pašmāju mūziku, attālinātās ballītes un klātienes pasākumus striktos ierobežojumos. Par pirmo lielo pasākumu pēc Covid-19 ierobežojumu atcelšanas "Fono" kļuva Ukrainas atbalsta pasākums "Roks pret okupāciju", kura laikā tika saziedoti vairāk nekā 15 000 eiro.

"Aizvadītie divi gadi bija ārkārtīgi sarežģīti un eksistenciāli, taču šobrīd ar gandarījumu varam cerēt, ka tas būs atstāts aiz muguras. Šī galu galā nav pirmā krīze, ar ko saskaramies, jo klubu atvērām ekonomiskās krīzes uzplaukumā," atminas Marts Sildniks.

Kaut arī "Fono" ar koncertu rīkošanu nodarbojas jau kopš 2004. gada, Cēsu "Fonoklubs" ir dibināts 2007. gadā, taču esošajās telpās atrodas kopš 2008. gada. Tā veidotāji brāļi Sildniki iepriekš organizējuši arī mūzikas un sporta festivālu "Fonofest", kā arī pilsētvidē Cēsu svētku gaitā vairākkārtīgi notikušo festivālu "Fono Cēsis" un daudzus citus pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!