Foto: F64
Veselības problēmu dēļ uzstāšanos XX Starptautiskajos Siguldas Opermūzikas svētkos nācies atcelt pasaules slavenajai operdīvai Maijai Kovaļevskai, kura sestdien gatavojās dziedāt operas "Traviata" galveno lomu.

Ceturtdien notikušajā preses konferencē opermūzikas svētku dibinātājs un galvenais organizators Dainis Kalns gan uzsvēra, ka nav, ko gausties, jo tas dziedātājai labu veselību neatgriezīs. "Labāk domāsim labas domas, lai Maija ātrāk izveseļojas."

Tomēr Džuzepes Verdi operas galvenā loma nepaliks neizdziedāta un 19. gadsimta Parīzes kurtizāni Violetu atveidos Krievijas Marijas teātra galvenais soprāns Viktorija Jastrebova. "Skatītājiem būs interesanti. Ja Maija mums jau bija pazīstama, tad tagad redzēsim vienu lielu, lielu krievu talantu."

Skumjas par to, ka atcelta Kovaļevskas uzstāšanās pauda arī izrādes režisors Edmunds Freibergs un baritons Vittorio Vitelli no Itālijas, kurš operā "Traviata" iejutīsies Žorža Žermona lomā. "Kaut Maija ir izcila māksliniece, viņa ir vienkārša un strādāt ar viņu ir viegli."

Neformālās sarunās tika pausts viedoklis, ka pasaules atzinību guvušās dziedātājas balssaites negatīvi ietekmējis Latvijas vēsais un mitrais gaiss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!