Foto: DELFI

6. augustā pašmāju alternatīvās mūzikas leģendas - grupas "Aurora" un "Dzeltenie pastnieki" - sniegs koncertu Latvijas 1. rokkafejnīcā Rīgā. Pie DJ pults stāsies Uldis Rudaks.

Šajā vakarā pirms koncerta tiks atklāta grupas "Aurora" relikviju siena, kurā būs apskatāma apvienības solista Ritvara Dižkača ādas jaka un citas ar grupu saistītas lietas.

"Aurora" 2015. gada vasarā ir apvienojusies tūrei un uzstājusies valsts lielākajos festivālos: "Laba Daba", "Positivus", "Summer Sound", kā arī virknē Latvijas klubu - "Fontaine Palace", "Aptieka", "Fonoklubs", "Nabaklab", "Latvijas 1. Rokkafejnīca", arī izstāžu zālē "Noass".

"Grupa nolēmusi arī izdot EP albumu (kas grupas pastāvēšanas vēsturē nekad nav ticis darīts), formātā, kurš ir visizturīgākais pret laika pārbaudi, kā arī iespējami siltākais un cilvēciskākais skanējuma ziņā - vinilā. Kā otrs formāts ir izvēlēts klasisks CD. Tiks paredzēta iespēja arī albuma saturu lejuplādēt internetā. Pēc grupas domām šis ieraksts būtu paliekošs kultūrvēsturisks Latvijas alternatīvās mūzikas mantojums," stāsta koncerta organizatori.

Grupai par pārsteigumu, veiksmīgā 2014. gada rudens tūre izvērtās kā visai skaļa un atgriešanās ar ļoti siltu uzņemšanu no klausītāju puses, gan klubā "Aptieka", gan divas reizes izpārdotajā Latvijas 1. Rokkafejnīcā. Dažus mēnešus pēc grupas Aurora mini tūres, grupa tika pagodināta ar balvām "Labākais gada koncerts" un portāla "Alternative.lv" balvu – "Gada atgriešanās".

Grupas vēsturiskais sastvs: Ritvars Dizkačs, Edgars Beinārs, Svens Himlers, Jānis Dubavs, Eduards Klaubergs, Tālis Timrots, Rūdolfs Kokins, Mārtiņš Sīmanis. 2014/2015. gada sastāvs: Ritvars Dizkačs – vokāls, Jānis Dubavs – ģitāra, Olafs Štrodahs – ģitāra, Rūdolfs Kokins – bass, Andris Leišavnieks-Štālmanis – bungas, Svens Himlers – taustiņi.

Biļešu cena 7 eiro, bet, koncertam tuvojoties, biļetes var kļūt dārgākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!