Foto: Reuters/Scanpix
Tūkstošiem cilvēku Azerbaidžānā naktī uz svētdienu izgāja galvaspilsētas ielās, lai atzīmētu valsts pārstāvju Ela un Nikijas uzvaru Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Pēc 56.Eirovīzjas dziesmu konkursa fināla rezultātu paziņošanas tūkstošiem cilvēku devās pa galvaspilsētas Baku ielām, turot rokās valsts karogus. Vairākas cilvēku grupas svinības turpina arī svētdien, skandējot "Azerbaidžāna, Azerbaidžāna".

Šī bija ceturtā reize, kad Azerbaidžāna piedalījās konkursā un pirmā uzvara.

Svinības notikušas bez incidentiem un policijas iejaukšanās.

Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) ģenerāldirektore Ingrīda Deltnere pauda pārliecību par Baku profesionalitāti, organizējot 2012.gada Eirovīzijas dziesmu konkursu.

"Atceros, cik augstā līmenī Azerbaidžāna pērn jūlijā noorganizēja EBU Ģenerālās asamblejas vasaras sesiju. Tādēļ it nemaz nešaubos, ka "Eirovīzija 2012" būs noorganizēta augstā līmenī," Deltnere teikusi Azerbaidžānas valsts televīzijai.

Deltnere svētdien tikās ar Azerbaidžānas sabiedriskās televīzijas direktoru Ismailu Omarovu un apsveica Azerbaidžānas tautu ar uzvaru.

Azerbaidžānai ir visas iespējas, lai nodrošinātu nākamā gada konkursu visaugstākajā līmenī, un jau tuvākajā laikā tiks uzsākts darbs pie tā organizācijas, solīja Omarovs.

Vācijas pilsētā Diseldorfā notikušajā konkursā Ela un Nikijas dziesma "Running Scared" ieguva 221 punktu, apsteidzot Itāliju, kura atkal piedalījās konkursā pēc 13 gadu pārtraukuma ar Rafaela Gualaci izbildīto dziesmu "Madness of Love".

Trešajā vietā ierindojās Zviedrija, kuras pārstāvja Ērika Sādes dziesma "Popular" ieguva 185 punktus, par četriem punktiem atpaliekot no Itālijas.

Vācijas pārstāve Lēna, kas pērn ar dziesmu "Sattelite" uzvarēja Oslo notikušajā konkursā, arī šogad pārstāvēja savu valsti, bet panākumu atkārtot nespēja un viņas izpildītā dziesma "Taken by a Stranger" ierindojās 10.vietā.

Finālā 25 dziesmu vidū bija arī Lietuvas un Igaunijas pārstāvji.

Evelīna Sašenko no Lietuvas ar dziesmu "C'est ma vie" ieguva 19.vietu, bet 24.vietā ierindojās Igaunijas pārstāve Getera Jāni ar dziesmu "Rockfeller Street".

Latvijas pārstāvji grupa "Musiqq" ar dziesmu "Angel In Disguise" piedalījās otrajā pusfinālā ceturtdien, taču finālā neiekļuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!