Foto: Dennis Morton
Popularizējot savu sesto studijas albumu "Windflowers", Vidzemes koncertzālē "Cēsis" šā gada 24. oktobrī koncertēs dāņu muzikālā apvienība "Efterklang". Uzstāšanās Cēsīs būs daļa no grupas Eiropas turnejas un tas būs vienīgais "Efterklang" koncerts Latvijā.

Kā vēsta koncerta rīkotāji, "Efterklang" mūziķi - Madss Brauers, Rasmuss Stolbergs un Kaspers Klausens, ir draugi kopš skolas laikiem. Savu debijas albumu "Tripper" grupa ierakstīja 2004. gadā; dinamiskā bet minimālistiskā elektronika ar bagātīgajām harmonijām atnesa mūziķiem starptautisku slavu. Gadu gaitā grupa iekarojusi plašu fanu loku ‒ pateicoties ne vien kinematogrāfiskajām, plašajām un aizraujošajām kompozīcijām, bet arī noturīgajai interesei par eksperimentēšanu, tā grupas daiļradi raksturo organizatori.

Nu jau vairāk nekā divdesmit gadu "Eferklang" meklē jaunas iespējas paplašināt eksperimentālas un emocionālas elektroniskās kamerpopmūzikas žanra robežas.

Jaunā albuma nosaukums "Windflowers" radies no kādas dabas parādības - Ik gadu, atnākot pavasarim, visos Dānijas mežos uzplaukst īsta sīku ziediņu jūra. Šī krāsu eksplozija, cerību un pārmaiņu simbols, pazūd tikpat strauji kā atnākusi ‒ tāds ir mūžīgais dabas cikls. Dāņi šos ziedus sadzīvē sauc par "vējpuķītēm" - no tā arī radies albuma angliskais nosaukums.

Jaunā albuma "Windflowers" gaidās grupa laidusi klajā singlu "Dragonfly".

Iepriekš grupa "Efterklang" Latvijā koncertējusi festivālos "Skaņu mežs" un "Positivus".

Biļetes uz koncertu Cēsīs nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Biļetes uz koncertu ir derīgas tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!