Uz nenoteiktu laiku tiek pārcelts amerikāņu grupas "X Ambassadors" koncerts Rīgā, kas bija paredzēts "Palladium" koncertzālē šā gada 13. martā, portālam "Delfi" apstiprināja koncerta rīkotāji no "Bravo Events".

Koncerts tiek atlikts, lai grupas dalībnieki vēl paspētu atgriezties savā dzimtenē ASV, pirms koronavīrusa dēļ tiek slēgtas robežas. Tāpat uz nenoteiktu laiku pārcelti "X Ambassadors" iepriekš plānotie koncerti Igaunijā, Lietuvā, Krievijā un Ukrainā.

"Ar lielu nožēlu un smagām sirdīm esam spiesti atcelt mūsu koncertus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Krievijā, Baltkrievijā un Ukrainā. Saistībā ar bezprecedenta pasaules mēroga satraukumu par koronavīrusa pandēmiju un ar to saistītajiem ceļošanas ierobežojumiem esam pieņēmuši lēmumu nekavējoties atgriezties pie savām ģimenēm. Mēs jau strādājam pie tā, lai izplānotu, kad varēsim atgriezties un nospēlēt šos koncertus, cik vien ātri tas būs fiziski iespējams. Mums ļoti patīk uzstāties saviem faniem, un nekas mūs nesarūgtina vairāk kā nepieciešamība pārcelt koncertu. Dosim ziņu par jaunajiem datumiem cik vien ātri iespējams. Atgūt naudu par nopirktajām biļetēm iespējams biļešu tirdzniecības vietās," teikts grupas paziņojumā saviem faniem Latvijā.

Portāls "Delfi" sazinājās ar koncerta rīkotājiem no "Bravo Events", kas šajās dienās rīko arī krievu popmūziķa Filipa Kirkorova koncertu "Arēnā Rīga" un ukraiņu zvaigznes Ivana Dorna koncertu "Palladium". Kā informēja aģentūras pārstāve Danute Varekaite, šobrīd tiek gaidīts valdības lēmums, un atkarībā no tā tiks pieņemts lēmums par koncertu norisi. Viņi uzsvēra, ka mākslinieki ir gatavi jebkādam lēmumam.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums tagad ir sasniedzis globālas pandēmijas līmeni, trešdien paziņoja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss.

"PVO nepārtraukti novērtē šo uzliesmojumu un mēs esam dziļi satraukti gan par satraucošajiem izplatības un smaguma līmeņiem, gan par satraucošajiem bezdarbības līmeņiem," paziņoja Gebreiesuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!