Grupas "Iļģi" 35 gadu jubilejas pasākumā pavasarī "Arēnā Rīga" vienosies vairāk nekā tūkstotis dejotāju, teica grupas menedžere Marika Papēde.

"Pasākums no nelielas ieceres ir krietni audzis, un paredzēts, ka koncertā piedalīsies vairāk nekā tūkstotis dejotāju. Tas vairs nav tikai vienas mūzikas grupas koncerts, bet runa jau ir par nelieliem Dziesmu un deju svētkiem ceļā uz Latvijas simtgadi," norādīja Papēde.

Viņa pastāstīja, ka grupa, ņemot vērā jubilejas pasākuma apmēru, ar lūgumu finansiāli atbalstīt pasākumu vērsās Kultūras ministrijā, tāpat grupa startējusi Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes projektu konkursos, kur gan fonds, gan dome projektu atbalstīja savās iespēju robežās.

Papēde atzīmēja, ka pagaidām nosaukt kopējās pasākuma izmaksas nevar, jo tās mainās. "Joprojām tiek strādāts gan pie scenogrāfijas risinājumiem, gan skatuves noformējuma, visām tehniskajām sadaļām, jo gribētos radīt skaistu pasākumu," sacīja grupas menedžere.

Pēc viņas paustā, apmēram 70 "Iļģu" un tās vadītājas Ilgas Reiznieces dziesmām ir radītas horeogrāfijas, "tāpēc arī radās doma par šādu koncertu, kur varētu atlasīt skaistākās, labākās dziesmas un dejas, apvienojot tās viena notikumā".

"Iļģu" jubilejas koncertā vienosies dažādu paaudžu dejotāji - bērni, pusaudži, jaunieši, vidējā paaudze un seniori.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirmdien vienojās atbalstīt līdzekļu piešķiršanu vairākiem kultūras un izklaides pasākumiem. Cita starpā komisija atbalstīja 42 000 eiro piešķiršanu grupas "Iļģi" 35 gadu jubilejas pasākumam pavasarī "Arēnā Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!