Foto: Publicitātes foto
Dzintaru koncertzālē, 12. jūnijā uzstāsies pasaulē pazīstamais Mitrofana Pjatņicka Valsts Akadēmiskais krievu tautas koris, uzstāšanos papildinās tautas instrumentu orķestris un dejotāji, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji "Art Forte".

"Neparastais kora, mūziķu un dejotāju kolektīvs glabā vēsturisko piemiņu ar neatkārtojamo un tikai Pjatņicka korim piemītošo izpildījuma stilu un unikālu repertuāru. Kora augsto dziedāšanas kultūru novērtē visā pasaulē," raksta koncerta rīkotāji.

2011. gadā Pjatņicka koris svinēja savas pastāvēšanas simtgadi. Mitrofans Pjatņickis kori dibinājis 1911. gadā. Toreiz muzikants no Voroņežas guberņas meklēja nomaļos lauku reģionos talantīgus dziedātājus, tur pat arī atrodot dziesmas. Pirms 100 gadiem korī bija tikai 18 cilvēki, bet laika gaitā to sastāvs būtiski palielinājies, izveidota dejotāju grupa un tautas instrumentu orķestris. Tagad kolektīvā darbojas vairāk nekā 80 izpildītāji, kuru vidū ir daudzu prestižu konkursu un prēmiju vairākkārtēji laureāti.

Kora sastāvs katru gadu tiek atjaunots ar jauniem talantiem – dziedātājiem, mūziķiem un dejotājiem, kas sniedz krāšņas, pasaules līmeņa krāšņas koncertprogrammas.

Šajā kolektīvā galvenais dziedātāju unikālās balsis. Tik pat neparasta un pievilcīga ir kora kostīmu kultūra. Mūsdienās kolektīvs pārtapis par Mitrofana Pjatņicka zemnieku kori, tērpjoties sarafānos un jakās, bet galvās sien vienkāršus lakatus vai kokošņikus. Kā priekšnesumu raksturo rīkotāji, kostīms nenovērš uzmanību, bet pastiprina katra mākslinieka emocionālo stāvokli. Puiši uz skatuves strādā tikai baltos kreklos. Viss ir skaisti, atturīgi un eleganti.

"Art Forte" pārstāvji uzsver – Pjatņicka koris jau sen kļuvis par patiesu un dabisku Krievijas simbolu.
Biļetes uz koncertu var iegādāties Dzintaru koncertzāles un "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!