Foto: Publicitātes foto
9. jūlija vakarā "Hanzas peronā" notiks Etiopijas džeza leģendas, instrumentālista, akordeonista Hailu Mergia koncerts kopā ar viņa trio. Tas būs mākslinieka līdz šim vienīgais koncerts Latvijā.

Hailu Mergia mūziku ir atzinīgi novērtējusi starptautiskā prese, tostarp "New York Times", BBC un "Pitchfork". Karjeru Mergia sāka 60. gados Adisabebā, bija pieprasīts un atzīts 70. gadu deju grupu zelta laikos, bet 90. gados viņš emigrēja uz Ameriku, kur kļuva, iespējams, par talantīgāko taksometra vadītāju, ieskatu mākslinieka biogrāfijā sniedz koncerta rīkotāji. Taustiņinstrumentus viņš spēlēja un komponēja automašīnā, gaidot lidostā pasažierus. Tagad viņš ir atgriezies uz skatuves un spēlē gan lielām, gan mazākām auditorijām.

"Es ticu, ka skanējums mainās. Klausītājiem ir labi, ja viņi dzird ko citu katru reizi, kad klausās manī. Varbūt nākamajā albumā es darīšu kaut ko pilnīgi citu," saka pats Mergia.

Jau ziņots, ka "Hanzas perons" ielūdz uz vasaras koncertiem, kuros mākslinieki no zināmām ārzemju grupām, uzstāsies ar saviem solo projektiem, būs arī trio un neparasti mūziķu apvienību sastāvi. Jau 14. jūnijā Rīgā ar savu solo koncertu būs viena no nozīmīgākajām personībām Islandes mūzikā un elektronisko skaņu ainavu veidošanā – apvienības "müm" dibinātājs Orvars Smarasons (Örvar Smárason).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!