Foto: Publicitātes foto

Festivāla "Rodam Raunas novadā" "Skaļās mūzikas koncertā" 6. jūnijā uzstāsies kontrtenors Sergejs Jēgers, neatkarīgās rokmūzikas grupa "Židrūns" un latgaliešu postfolkloras ansamblis "Rikši".

Sergejs Jēgers ir spilgta un drosmīga personība Latvijas mūzikā, kas izkopusi kontrtenora dziedāšanas manieri un klausītājiem dod iespēju "dzīvajā" izpildījumā klausīties skaņdarbus, kuri veidoti tieši šai salīdzinoši retajai balss grupai, stāsta festivāla organizatori.

"Skaļās mūzikas koncertā" dziedātājs uzstāsies klavieru pavadījumā un atskaņos baroka, klasicisma, romantisma un mūsdienu latviešu komponistu mūziku, ko sarakstījuši tādi autori kā Antonio Loti, Georgs Frīdrihs Hendelis un Romualds Kalsons.

"Židrūns" ir rokmūzikas grupa, kas darbojas neatkarīgās mūzikas skatuvē kopš 2004. gada. Grupa uzstājas ar savu oriģinālmūziku, kas sliekusies pankroka, garāžroka un posthārdkora virzienā, bet, gadiem ritot, nonākusi pie sava, kaut pastāvīgi mainīga "indī" rokmūzikas skanējuma, vēsta koncerta organizatori.

Izdoti albumi "Židrūnam sāp" un "Židrūns Dzeltenbaltdzeltenais", savukārt sagatavošanas procesā ir skaņdarbi grupas trešajam albumam. Video redzams viens no tiem - dziesma par nākotni ar dzejnieka Guntara Godiņa vārdiem.

Sava uzmanība "Židrūna" dziesmās tiek pievērsta dziesmu vārdiem, kuru pamatā ir gan grupas pašas tekstu autora proza, gan latviešu dzejnieku darbi - no Raiņa līdz Ingai Gailei.

Savukārt postfolkloras un danču mūzikas ansambli "Rikši" veido pieci Rēzeknes jauniešu folkloras kopas "Vīteri" dalībnieki, kuriem ir padziļinātas zināšanas etnomuzikoloģijā un folkloristikā. Līdzšinējos darbības gados ansamblis nospēlējis vairākus simtus koncertu dažādās vietās Latgalē un citviet Latvijā, kā arī Lietuvā, Krievijā, Vācijā un Francijā.

2014.gadā izdots debijas albums "Pa pyrmam.", bet šobrīd norit darbs pie Rēzeknes apriņķa tautasdziesmu apzināšanas, ievākšanas un apdarināšanas.

Festivāla "Rodam Raunas novadā" "Skaļās mūzikas koncerts" notiks Raunas ciema pilsdrupu estrādē 6.jūnija vakarā. Tam sekos zaļumballe ar kapelu "Zaļā gaisma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!