Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" 14. un 15. decembrī aicina uz ikgadējiem "Viegli" ziemas koncertiem.

Par pasākuma muzikālo daļu rūpēsies mūziķi, kuri piedalījušies abu fonda "Viegli" mūzikas albumu ierakstos - Renārs Kaupers, Jānis Strapcāns, Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane-Holšteine, Raimonds Gusarevs (El Mars) un citi. "Protams, būs arī pārsteigumi un mūsu viesmāksliniecisko draugu īpašie priekšnesumi," sola fonda pārstāvji.

Paši fonda dalībnieki abus decembrī plānotos pasākumus dēvē par buržiņiem, norādot, ka līdz ar koncertiem paredzēta arī  sirsnīga kopdarbošanās Lapsas piparkūku darbnīcā, mierīga lasīšana vai aktīvas diskusijas Bibliotēkā (ar mudinājumu iemainīt kādu savu jau izlasītu grāmatu pret kādu vēl neiepazītu darbu no mūsu krājuma), neaizmirstot par iedvesmotu apsveikuma kartīšu rakstīšanu un sūtīšanu saviem mīļajiem.

Visi pasākuma ieņēmumi tiks ziedoti Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" projektu un mērķu īstenošanai - turpināt sakopt un labiekārtot dzejnieka mājas "Dzirnakmeņi", veidojot tās par radošuma centru, kā arī - veidojot apbalvojumu "Laiks Ziedonim" un izstrādājot mācību spēli "Krāsainās pasakas".

Fonds darbojas un realizē dzejniekam Imantam Ziedonim tuvu misiju: "Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties". Tādējādi, ar katru nopirkto biļeti ikviens palīdz to realizēt.

Pasākumi notiks 14. decembrī plkst. 15 un 19, kā arī 15. decembrī plkst. 18:30 Latvijas Dzelzceļa muzejā, Rīga.

Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi sev tuvo cilvēku pasta adreses - ar Latvijas Pasts atbalstu sveicienu Ziemassvētkos varēsiet nosūtīt bez maksas -, grāmatas maiņas Bibliotēkai, kā arī nedaudz skaidras naudas kārumiem.

Biļešu cenas - 15 un 20 eiro. Ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) - 35 eiro. Bērniem līdz 7 gadu vecumam pieaugušo uzraudzībā ieeja bez maksas.

Biļetes var iegādāties "eKase" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!