Foto: Renars Koris
Ar diviem pilnībā izpārdotiem koncertiem Lielvārdes Kultūras namā 2.aprīlī sākās dziedātājas Olgas Rajeckas 60. jubilejas koncerttūre "Mana svētku diena". Dziedātāja un Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere savu jubileju atzīmēja 7. janvārī.

Uz skatuves līdz ar Olgu Rajecku kāpa dziedātāji Aija Andrejeva un Uģis Roze, Lielvārdes Violetais koris, grupa "Eolika", Tautas deju ansamblis "Madara", instrumentālā grupa Jāņa Miltiņa vadībā u.c. mākslinieki, savukārt skatītāji pēc koncerta atzina, ka programma bijusi sastādīta ļoti pārdomāti, un viņi varējuši izdziedāties no visas sirds.

Arī turpmāk, kā sola dziedātāja, koncertos gaidāms ļoti daudz pārsteigumu, katrs koncerts būs īpašs un sagādās ļoti labas emocijas. Starpbrīdī varēja apskatīt Olgas Rajeckas skatuves tērpu, fotogrāfiju un koncertu afišu izstādi, un tā būs apskatāma arī citviet Latvijā, kur notiks dziedātājas koncerti.

Koncertā, kas 8. aprīlī notiks Valmieras Kultūras centrā, piedalīsies grupas "Vitamīns" (Olga ar šo grupu sāka sadarboties 1978.gadā) un "Bāze 7", kā arī mūziķi Aigars Krēsla, Raimonds Macats un Aigars Grāvers.

Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē 9. aprīlī Olga Rajecka uzstāsies kopā ar mūziķiem Andri Baltaci, Andri Eriņu un vijolnieci Ingu Zeili no grupas "Laimas muzykanti", grupu "Baritoni" u.c. "Koncerta pirmajā daļā ar Uģi Rozi dziedāsim skaistās Imanta Kalniņa dziesmas. Otrajā daļā skanēs manas populārākās dziesmas īsti latgaliskās aranžijās, kuras veidos Andris Baltacis savā stilā," atklāj Olga Rajecka.

VEF Kultūras pilī 22. aprīlī koncerta pirmajā daļā piedalīsies pati Olga Rajecka, ģitārists Aivars Gudrais un dziedātāja Zane Gudrā, un tajā iekļauti skaņdarbi no programmas "Buramdziesmas". Koncerta otrajā daļā Olga aicinājusi pievienoties deju kolektīvus "Rotaļa", "Šaine" un "Līgo. "Šajā daļā gan dziedāšu, gan dejošu, un varu apsolīt, ka būs gan kopdeja "Saule riet", gan "Rakstu raksti" un Sidrabrasa", arī "Karsta mana jauna dziesma" un "Krūga Madaļeņ"," par programmu priecājas dziedātāja.

24. augustā Dzintaru koncertzālē koncertā "Mana svētku diena" piedalīsies teju visi mākslinieki, ar kuriem kopā Olga Rajecka līdz šim uzstājusies: "Dāmu pops", dziedātāja Aija Andrejeva, "Turaidas Roze", "Eolika", arī kultūras ministrs Nauris Puntulis, mūzikas izdevējs un mūziķis Guntars Račs, deju kolektīvi u.c.

Jubilejas koncerti gaidāmi arī 24. aprīļī Ventspils teātra namā "Jūras vārti", 30. aprīļī Vidzemes koncertzālē "Cēsis". 29. jūlijā Dobeles Ķestermeža estrādē, 6. augustā Jelgavas brīvdabas koncertzālē "Mītava", 12. augustā Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji", 26. augustā Liepājas koncertzālē "Pūt, vējiņi!" un 3. septembrī Saulkrastu estrādē.

Visos koncertos piedalīsies pavadošā grupa Jāņa Miltiņa vadībā.

Olga Rajecka ir populāra latviešu dziedātāja, kas atpazīstamību ieguva, darbojoties leģendārajos ansambļos "Eolika" un "Turaidas roze". Tāpat arī mūziķei ir veiksmīga solo karjera, kuras laikā viņa aktīvi koncertē gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!