Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Sestdienas, 10. septembra, vakarā ar šīs vasaras vienīgo koncertu Latvijā Mežaparka Lielajā estrādē uzstājās folkmetāla grupa "Skyforger". Vairāk nekā divas stundas ilgais koncerts bija daļa no mūzikas pasākumu cikla "Ceļabiedri" un arī vēsturiski pirmais smagā metāla pasākums pārbūvētajā un atjaunotajā Dziesmu svētku estrādē.

Koncertā kā iesildītāji uzstājās folkloras un seno cīņu kopa "Vilkači", kā arī folkloras kopa "Delve". Savukārt pašiem "Skyforger" koncertā uz skatuves pievienojās gan vīri no grupas "Vilki", gan "Vilkaču" dalībnieki, gan pianists Ģļebs Beļajevs no Daugavpils. Tāpat koncertā izskanējā grupas jaunais hits "Lec, eglīte!", kas tapusi kopā ar folkloras kopās "Skandinieki" dziedātājām.

Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Atgādinā, ka grupa "Skyforger" izveidota 1995. gadā, kad puiši no "doom metal" grupas "Grindmaster Dead" nolēma ļauties jauniem muzikāliem izaicinājumiem un pievērsās savu senču vēstures un tradīciju izpētei. Grupas skanējums ir savdabīgs sajaukums starp pagānu, folka, smagās un melnās metālmūzikas stiliem. Galvenās tēmas ir Latvijai veltīti notikumi – senvēsture, latviešu strēlnieki, varoņteikas, senā mitoloģija un rituāli.

"Skyforger" 27 gadu pastāvēšanas laikā ir izdevuši septiņus pilna formāta albumus un koncertējuši vairāk nekā 30 valstīs, iemantojot fanus visā pasaulē.

Grupā "Skyforger" spēlē Pēteris Kvetkovskis - balss, ģitāra, tautas instrumenti, karavīru balsis; Edgars "Zirgs" Grabovskis - bass, tautas instrumenti, karavīru balsis; Alvis Bernāns – ģitāra, akustiskā ģitāra, karavīru balsis un bundzinieks Jānis Osis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!