Foto: DELFI

Svētdienas vakarā "Arēnā Rīga" sanākušajiem 11 000 cilvēkiem britu "Depeche Mode" jau atkal pierādīja, ka ir lieliski. Rīga ir viena no aptuveni 100 pilsētām, kurās grupa viesojas "Delta Machine" koncerttūres ietvaros.

Elektronikas grandi Latvijā bija jau ceturto reizi, un, kā liecināja gan labu laiku iepriekš pilnībā izpārdotais koncerts, gan nerimstošā sajūsma zālē, šeit viņi ir patiesi gaidīti. Daudzi bija jau ieradušies ģērbti "Depeche Mode" krekliņos un bruņojušies ar visdažādāko atribūtiku, bet citi tādi koncertu pameta pēc grupas oficiālā veikaliņa apmeklējuma.

Pēc stilīgo dāņu iesildītāju "Choir Of Young Believers" uzstāšanās "Depeche Mode" uznāca ar mierīgu aicinājumu savā pasaulē, nospēlējot "Welcome to My World". Līdz "Precious" un "Black Celebration" publika jau bija nokaitēta un, šķiet, līdzi dziedāja arī zāles tālākajā galā.

Ar pievilcīgu melnbalto videografiku un Martina Gora solo izpildītajām kompozīcijām "Slow" un "Blue Dress", kā arī speciāli koncertam veidoto dziesmas "Heaven" videoklipu publikā uz brīdi tika iedegtas melanholiskas sajūtas.

Jau tūlīt pēc tam pūlis atkal uzsprāga, izdzirdot astoņdesmito gadu gabalu "Behind the Wheel". Ar vislielāko sajūsmu tomēr tika uzņemti tādi grupas grāvēji kā "Enjoy the Silence" un "Personal Jesus", kā arī 1981. gada singls "Just Can't Get Enough", kurš tiek uzskatīts par vienu no grupas visu laiku populārākajām dziesmām.

Pēc pēdējās grupas spēlētās dziesmas "Never Let Me Down Again", kurā līdzi ritmam māja burtiski visa zāle, nepameta sajūta, ka jābūt vēl kaut kam. Nogurumu nevarēja manīt arī Deiva Gahana sejā, lai gan uz skatuves grupa atradās aptuveni divas stundas.

Ar neticību, ka viss beidzies, daudzi nemaz nevēlējās pamest zāli. Pilnīgi droši - "Depeche Mode" Rīgā būs gaidīti vienmēr.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!