Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 12. jūlijā, Kalnciema kvartālā pirmo reizi norisinājās bezmaksas koncerts "Ar mīlestību no Ineses Galantes", kurā operas dīva uzstājās kopā ar pianistu Aivaru Kalēju un jaunajiem talantiem – akordeonisti Alisi Silņu, tenoru Vadimu Vakarjuku, marimbas spēlētāju Reiņi Tomiņu, saksofonistu Aigaru Raumaņi, koklētāju Līģu Griķi un akordeonistu Oskaru Maureru.

Inese Galante ir starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime" idejas autore un patronese. Dziedātājai piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, viņa ir Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāte (1994). Ineses Galantes balsi iemīļojuši klausītāji Elizejas lauku teātrī Parīzē, Monpeljē un Sendenī festivālos, Londonas Bārbikana Centrā, Vigmora zālē, Karaliskajā Alberta zālē un Kensingtonas pilī, Glāzgovas Karaliskajā operas teātrī, Ņūportas festivālā ASV, Stokholmas Karaliskajā operā, Maskavas Lielajā teātrī un citviet.

Festivāls "Summertime – aicina Inese Galante" šogad norisināsies no 9. līdz 12., kā arī 14. un 15. augustā, Dzintaru koncertzālē. Sīkāka informācija par festivāla programmu pieejama mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!