Foto: DELFI

Pirmdien, 16. jūnijā, ļaužu pilnā Tallinas "Saku" arēnā kopā ar savu jauno muzikālo apvienību "The Sensational Space Shifters" uzstājās leģendārais britu dziedātājs, grupas "Led Zeppelin" solists Roberts Plānts.

Koncertā Tallinā Plānts izpildīja gan labi pazīstamas solo kompozīcijas, gan dziesmas no "Led Zeppelin" zelta fonda - ne tik tradicionāli izskanēja "Black Dog" un "Whole Lotta Love", savukārt īpaši autentiski skanēja "Going to California".

Īpaši slavinātas koncertā tika arī daudzu izcilu mūziķu "saknes" - blūzs. "Sensational Space Shifters" izpildīja arī senu blūza un vēlāk arī "Led Zeppelin", Boba Dilana un citu mūziķu iecienītu kompozīciju "Fixin’ to Die".

Nedaudz skumji bija par tiem, kuri koncertu klausījās pirmajās rindās, nekustīgi un neatpazīstot Plānta daiļradi, kamēr īstenie fani - arī pagājušā gadsimta septiņdesmito jaunieši - dzirkstīja priekā tālāk no skatuves.

Tallina šajā vasara tiek pamatīgi lutināta ar mūzikas grandu uzstāšanos - otrdien, 17. jūnijā "Saku" arēnā notiek Toma Džonsa koncerts un "Delfi.ee" vēsta, ka pirmdien pēc Plānta koncerta abi ar Džonsu satikušies un pat kopā nofotografējušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!