Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Mežaparkā Zaļajā teātrī ceturtdien, 19. augustā, izskanējis repera anša pirmā vērienīgā solo uzstāšanās kopš pandēmijas sākuma. Koncerts lielā mērā bija veltīts 2020. gada rudenī izdotajam albumam "Liela māksla", kas saņēmis gan "Zelta mikrofonu", gan "Austras balvu" kā aizvadītā gada labākais mūzikas ieraksts Latvijā.

Atgādinām, ka repera solokoncerts plašākai publikai bija plānots jau 2020. gada pavasarī, taču pandēmijas dēļ vairākkārt tika pārcelts, līdz beidzot atcelts pavisam. Savukārt "Lielas mākslas" atrādīšana dzīvajā koncertā notika pirmo reizi kopš albuma izdošanas pērn.

Koncerta īpašai viesis bija reperis rolands če, tāpat kopā ar ansi uz skatuves kāpa "Dirty Deal Audio" skaņu meistari Oriole, Kashuks, Niklāvz, ģitārists Gints Smukais un citi mūziķi. Koncertā izskanēja hiti gan no albuma "Liela māksla", gan iepriekšējiem ierakstiem, atskatoties uz anša bagātīgo daiļradi vairāk nekā desmit gadu garumā.

Jau ziņots, ka repera anša albums "Liela māksla" ieguva strauju popularitāti jau pirmo stundu laikā pēc tā publicēšanas. Tas kļuva par mūzikas straumēšanas servisa "Spotify" pirmo 24 stundu laikā straumētāko latviešu mūzikas ierakstu. Ieraksts tapis 2020. gadā, Rīgas nomalē, un tas radīts nelielā treilera istabā, kas tika pārvērsta par mājas ierakstu studiju. Ierakstu miksējis un māsterējis pats ansis.

Neraksturīgi hip-hop žanram, albums ticis atzinīgi novērtēts mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2021" ceremonijā un apbalvots ar divām trofejām, iegūstot gan gada labākā pašmāju hip-hop mūzikas ieraksta apbalvojumu, gan gada labākā albuma titulu, ko repa ieraksts Latvijā saņēmis pirmoreiz. Albums saņēma arī "Austras balvu 2021" kā gada labākais latviešu mūzikas ieraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!