Foto: Jānis Vecbrālis
Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" notika 29. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kas no ierastā norises laika pavasarī tika pārcelts uz vasaru.

Klātienē publika varēja baudīt tikšanos ar izciliem mūziķiem gan kamermūzikā, gan arī simfoniskajā mūzikā. Kā "Delfi" informē organizatori no Liepājas simfoniskā orķestra (LSO), festivāla otra daļa sekos vasaras izskaņā.

Ceturtdien, 1. jūlijā, latviešu vokālās kamermūzikas vakarā ar klausītājiem tikās Lielās mūzikas balvas 2020 laureāte pianiste Agnese Egliņa un dziedātāji Ilze Grēvele-Skaraine un Rinalds Kandalincevs, bet piektdienas, 2. jūlija, vakarā ar savu solo koncertu uzstājās starptautiski atzītais pianists Georgijs Osokins. Publika baudīja Friderika Šopēna klaviermūziku.

Sestdien, 3. jūlijā, beidzot klātienē ar saviem klausītājiem tikās arī LSO, šoreiz diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Izcilā pianista Reiņa Zariņā interpretācijā izskanēja simfoniska vēriena piesātinātais Johannesa Brāmsa Otrais klavierkoncerts. Savukārt koncerta otrajā daļā spožais lietuviešu soprāns Vida Miknevičute nodemonstrēja savu brīnišķīgo balsi pasaulslavenās Verdi, Pučīni un Vāgnera operu ārijās.

Atgādinām, ka 29. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla otra daļa izskanēs augusta beigās. 26. augustā varēs baudīt Gruzijas meistara Gijas Kančeli mūziku, kas spēcīgi iedvesmojis ne vien "Xylem Trio" mūziķus, bet arī uzlecošo Gruzijas džeza zvaigzni Lizu Kereselidzi. Bet 27. augustā kopā ar LSO un maestro Gintaru Rinkeviču uz "Lielā dzintara" skatuves kāps pasaulē pieprasītais tenors Aleksandrs Antoņenko, lai atskaņotu monumentālu populāras opermūzikas programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!