Foto: Publicitātes foto

1.martā LTV1 bija vērojams pirmais Latvijas Televīzijas akadēmiskās mūzikas konkursa "Radīti mūzikai" otrās sezonas koncerts. Tajā visi astoņi dalībnieki uzstājās ar brīvās izvēles priekšnesumiem. Vispārliecinošāk gan skatītāju, gan žūrijas locekļu simpātijas iekaroja Aigars Raumanis, kurš izpildīja Spāņu saksofonista un komponista Pedro Iturralde skaņdarbu "Pequena Czarda", portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Pirmajā "Radīti mūzikai" koncerta tiešraidē konkursantiem viņiem atvēlētajās trijās priekšnesuma minūtēs bija jāpārsteidz gan skatītāji, gan žūrijas locekļi ar brīvās izvēles skaņdarbiem, kas ļāva nodemonstrēt viņu spožo virtuozitāti un parādīja katra mūzikas instrumenta skanējuma iespējas.

"Noklausoties konkursa dalībnieku brīvās izvēles priekšnesumus vēlreiz pārliecinājos, ka tas tik tiešām ir labākais astotnieks, kuru varējām izraudzīties no visiem atlases dalībniekiem. Priekšnesumos ir jūtams viņu personības spēks, profesionālās dotības un stāsts, ko viņi vēlējās pastāstīt skatītājiem un klausītājiem," pēc koncerta stāsta pirmā raidījuma, kā arī atlases kārtas žūrijas loceklis – komponists Arturs Maskats.

Pēc pirmā raidījuma savos iespaidos dalījās arī konkursa "Radīti mūzikai" otrās sezonas muzikālais konsultants Kaspars Zemītis: "Esmu pārsteigts cik viņi ir spilgti! Ar saviem priekšnesumiem viņiem ir izdevies aptvert ļoti plašu akadēmiskās mūzikas amplitūdu. Ar šo projektu Latvijas Televīzijai ir izdevies latiņu pacelt ļoti augstu un tā nemitīgi tiek celta vēl augstāk. Domāju, ka "Radīti mūzikai" veicinās akadēmiskās mūzikas cienītāju auditorijas pieaugumu."

Raidījumā ar savu priekšnesumu gan dalībniekus, gan skatītājus priecēja sieviešu vokālā grupa "Latvian Voices".

Otrajā konkursa kārtā, kas LTV1 būs skatāma 8.martā, visi astoņi "Radīti mūzikai" dalībnieki izpildīs Zelta klasiku. Katram tā ir sava – kādam tā ir vairākus gadu simtus pierādīta vērtība, taču kādam zelta klasika ir tikai nesenā pagātnē radīts muzikāls skaņdarbs. Zelta klasika viennozīmīgi iekaros skatītāju sirdis.

Raidījuma ietvaros skatītājiem tiks dota iespēja ielūkoties arī muzikālā eksperimentā – dalībniekiem būs jāiejūtas ielu muzikantu lomā. Eksperimenta mērķis ir parādīt un atklāt dalībnieku meistarību un noskaidrot vai viņi spēj piesaistīt garāmgājēju uzmanību, demonstrējot savu talantu un uzstāšanās prasmes, bez skatuves palīdzības.

Raidījuma beigās skatītājus sagaidīs jau pirmā "drāma" – vienam no dalībniekiem konkurss "Radīti mūzikai" būs jāatstāj.

Dalībnieku uzstāšanos un meistarību vērtēs ne tikai skatītāji bet arī profesionāla žūrija. Otrajā raidījumā dalībnieku uzstāšanos vērtēs divi pastāvīgie žūrijas locekļi: muzikoloģe un LR3 – Klasika direktore Gunda Vaivode un diriģents, Vidzemes kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs Andris Veismanis. Trešais žūrijas loceklis katrā raidījumā tiks piemērots atbilstoši dalībnieku izpildīto skaņdarbu tematikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!