Foto: Publicitātes attēli

Latvijas Televīzijas akadēmiskās mūzikas konkursa "Radīti mūzikai" otrās sezonas otrajā konkursa kārtā, kas LTV1 bija skatāma 8. martā, visi astoņi "Radīti mūzikai" dalībnieki izpildīja Zelta klasiku.

Katram tā ir sava – kādam tā ir vairākus gadu simtus pierādīta vērtība, taču kādam zelta klasika ir tikai nesenā pagātnē radīts muzikāls skaņdarbs.

Minot mūziku un komponistus, kuru daiļrade konkursantus uzrunā īpaši, vairakkārt tiek nosaukts Astors Pjacolla, Džims Brikmans, Mocarts, Bahs, latvieši Jāzeps Vītols, Alfrēds Kalniņš un Pēteris Vasks.

Dalībnieki uzsver, ka bauda visu komponistu darbus, kas piemēroti viņu mūzikas instrumentam vai balsij. Līdzās tam konkursa "Radīti mūzikai" otrajā kārtā dalībniekiem bija jāpiedalās eksperimentā - jākļūst par "ielu muzikantiem" un jāpiemirst, ka akadēmiskās mūzikas izpildītājs ierasti koncertē uz skatuves, šim žanram piemērotā vidē. 

Šova dalībniekiem bija jāsaplūst ar ielu un steigu, un jāpārbauda, kā šāda situācija liek sajusties. Šova izskaņā, pamatojoties uz žūrijas un skatītāju balsojumu, vienam jaunajam māksliniekam šovs "Radīti mūzikai" bija jāatstāj - no šova atvadījās Anna-Marija Ivana.

Otrā raidījuma viesi konkursā "Radīti Mūzikai" bija latviešu popmūzikas grupa "DaGamba". Projekta veidotājus īpaši priecē fakts, ka atraktīvajiem mūziķiem ir pievienojies konkursa "Radīti Mūzikai" pirmās sezonas dalībnieks - pianists Dainis Tenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!