Foto: DELFI

Otrdienas, 21. februāra vakarā, pulcējot vairākus simtus klausītāju, draugu un atbalstītāju, Rīgas Doma baznīcā uzstājās pašmāju dziesminieks Goran Gora, kurš koncertam 800 gadus vecajā celtnē bija sagatavojis īpašu akustisko programmu.

Koncertā mūziķis ar pavadošo grupu atskaņoja sava jaunākā albuma "Hold Me Close When It Comes" skaņdarbus, kā arī dziesmas no iepriekšējiem diviem albumiem. Uzstāšanos atsevišķās kompozīcijās papildināja kora "Balsis" dziedātāji. Koncerta izskaņā Goran Gora klausītājus iepriecināja arī ar dziesmu "Ceļi" no fonda "Viegli" izdotā albuma "Viegli" ar Imanta Ziedoņa dziesmu tekstiem.

Jau ziņots, ka Goran Gora bija pirmais projekta "Mans Doms" organizētajiem pasākumiem Rīgas Doma baznīcā. Dziesminieks ir arī Rīgas Doma koncertzāles vēstnieks.

Jaunāko albumu Goran Gora ierakstījis četrās dienās un trīs naktīs, par ierakstu studiju izvēloties Ventspils Jaunrades nama Lielo zāli. Ieraksta skaņas pēcapstrādes posmā netika veiktas ierastās vokālo un instrumentu partiju "uzlabošanas", tāpēc albums skan neierasti "dzīvi" un nesamāksloti, atstājot lielāko daļu skaņas telpas akustiskai ģitārai un balsij. Ierakstu izdos mūziķa nodibinātā ierakstu izdevniecība "Zeit Records".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!