80. gadu beigās, 90. gadu sākumā aktuālā grupa 19 gadi pirms sākuma jau labu laiku atpakaļ atsākusi mēģinājumu procesu un ir pamats runāt par tās darbības atsākšanu, ziņo I. Baušķenieka ieraksti.
Grupas grasās apkopot un izdot albumā visas grupas dziesmas, kā arī 19. februārī paredzēts koncerts klubā Depo.

Grupu 19 gadi pirms sākuma 1988. gada janvārī nodibināja Inguna Černova un Daiga Mazvērsīte, iesaistot tajā arī grupas Dzeltenie pastnieki mūziķus Viesturu Slavu un Ilgvaru Rišķi. Dažādos laikos grupā darbojušies arī Roberts Gobziņš jeb Īstbems, Uldis Vanags (trompete) un Uģis Šēriņš (saksofons). Sākotnēji grupas nodoms bija tikai sagatavot dažus skaņdarbus Hardija Lediņa, Jura Boiko un citu avangarda mākslinieku un mūziķu rīkotajai izstādei, tomēr pirmā uzstāšanās izraisīja lielu interesi, kas mudināja grupu turpināt darboties tālāk.

Par grupas darbību tās pastāvēšanas laikā, kas sakrita ar atmodas laiku, dzīvu interesi izrādīja Rietumu prese un sabiedrība, kuru saistīja šejienes avangarda izpausmes. Pateicoties šai interesei, grupa uzstājusies Rietumberlīnē avangarda mūzikas festivālā Transmission kopā ar daudzām slavenībām, tostarp, vācu Einsturzende Neubauten un krievu Popmehaņika un Minsterē rīkotajā Laikmetīgās mūzikas festivālā.

Latvijā uzstāšanās notika ļoti reti un tikai kopā ar citām grupām mūzikas festivālos. Tā grupa piedalījās plaši apmeklētajos festivālos Roks par neatkarību, Ogres Randiņā, Uģa Poļa rīkotajā festivālā Rīgas Sporta Manēžā un citos, ir dalījusi skatuvi ar tādām leģendārām grupām kā Aurora, Zig Zag, Inokentijs Mārpls.

Pazīstamākās grupas dziesmas ir Singapūras vējš (iekļauta 1999. gadā izdotajā izlasē Jaunais Vilnis un šobrīd atrodas radio staciju NABA un Latvijas radio 2 rotācijā), Nakts ir mana zemapziņa (iekļauta 1990. gadā izdotajā vienīgajā neatkarīgās mūzikas skaņuplatē Latvijā – Ienāc ausīs), Kurmja deja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!