Foto: Publicitātes foto

Pašmāju doom / death metal grupa "Frailty" šī gada februārī laidīs klajā savu otro albumu, kas būs nosaukts traģēdijas mūzas Melpomenes vārdā, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Albums ierakstīts aizgājušā gada novembrī un decembrī, skaņu inženiera Ginta Lundberga uzraudzībā, skanējuma efektus aranžējis un papildinājis Jānis Krivāns.

Runājot par albuma saturu un tapšanu grupas ģitārists Edmunda Vizla stāsta: "Esam nogājuši vēl vienu lielu ceļa posmu mūsu attīstībā un izmantojam arvien jaunas metodes skanējuma uzlabošanai, ko arī klausītāji varēs dzirdēt un vērtēt paši. Varbūt, uz pasaules fona tas nav nekas pārlieku īpašs, bet mūsu reģiona mērogā skatoties, es uz mūsu jauno relīzi skatos daudz cerīgāk, nekā uz iepriekšējām. Albumā "Melpomene" ir daudz melodiju, daudz noskaņu, tempu maiņas, nav vienveidības un ieciklēšanās. Katra dziesma ir savs individuāls stāsts, kuras kopā apvienojas albumā, kas veltīts traģēdijas mūzai un tās neredzamajai klātbūtnei visā, ko mēs darām mūzikā."

Albumā iekļautas deviņas dziesmas, kopējais albuma garums 70 minūtes.
Albuma noformējumu radījusi māksliniece Renāte Miļūne.

"Frailty" ir latviešu doom/death metal grupa, kas plašāku atpazīstamību guvusi ar debijas albumu "Lost Lifeless Lights" (2008, Solitude Productions) un "EP" (2009, P3lican) , saņēmusi divas Latvijas Metal Mūzikas Gada balvas – "2009. Gada Labākais Albums" un "2009. Gada Labākā Grupa" .

Ārvalstu klausītāju un kritiķu uzmanību grupai pievērsa debijas albums un koncertdarbība – albuma prezentācija Maskavā kopā ar žanra titāniem "Esoteric" un "Worship" un tādu grupu kā itāļu "Novembre" un leģendārās somu grupas "Skepticism" iesildīšana Viļņā un Maskavā

Jau iepriekš vēstīts, ka grupas dziesmas iekļautas Vācijas doom metal izlasē "Eastern Doomination" un angļu "Thee Big Black".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!