Pēc ilgāka klusēšanas perioda grupa "Zig Zag" ir paziņojusi par plāniem beidzot laist klajā ilgi gaidīto jauno albumu. Tāpat arī šonedēļ radiostacijās nonāks jauns grupas radiosingls – dziesma 'Man ir silts', ko portāls "Delfi" piedāvā noklausīties ikvienam portāla lasītājam.
"Zig Zag" - 'Man ir silts'


Albums šobrīd ir pēdējā – pabeigšanas stadijā, un tā izdošanas laiks ir 2008. gada marts. Albumā būs atrodamas jau labi pazīstamas dziesmas, kas ir spēlētas koncertos, bet nav bijušas iepriekš izdotas, taču būs arī pāris pilnīgi jaunas kompozīcijas. Pagaidām nav zināms, kāds būs albuma nosaukums, taču tas būs pirmais "Zig Zag" albums CD formātā, un pirmais kopš 1996. gadā audiokasetē izdotā albuma 'Citrons Zog'. "Zig Zag" jauno albumu izdod mūzikas kompānija "Melo Records".

Jaunajā albumā būs iekļauta arī labi pazīstamā dziesma 'Man ir silts', kas ne reizi vien ir dzirdēta "Zig Zag" koncertos, taču šogad tiek izdota kā radiosingls jaunā skanējumā. Dziesmas stāsts ir par siltumu, kas tiek slavināts, daudzināts un apbrīnots, kādā drēgnā dienā, kad Jura Lasinska (grupas dziedātājs un dziesmas teksta autors) dzīvoklim nebija pieslēgta centrālā apkure. Grupa uzskata, ka dziesma lieliski sader ar pašreizējiem laika apstākļiem.

Atgādinām, ka tuvākais grupas koncerts gaidāms 2007. gada 1. decembrī, radio Naba 5 gadu jubilejas pasākumā, kur "Zig Zag" spēlēs kopā ar grupu "Sattelites LV" un britu "indie" klasiķiem "The Wedding Present".

"Zig Zag" ir viena no ilgspēlējošākajām Latvijas grupām, kas auditorijai pazīstama jau gandrīz 20 gadus. "Zig Zag" pamatoti tiek saukta par vienu no Latvijas alternatīvās skatuves stūrakmeņiem. Sākuši savu darbību 86. gadā, kā 16gadnieku pankroka grupa, viņi piedzīvojuši gan VDK aizliegumu koncertēt, gan "Roku par Neatkarību", "Liepājas Dzintara Grand Prix" un izpelnījušies sava veida kulta grupas statusu vairāku paaudžu jauniešu vidu.

Grupa šobrīd koncertē ļoti reti, tāpēc ikviens grupas koncerts uzskatāms par īpašu notikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!