Portālā ‘Doremi.lv’ no pirmdienas 11.maijā digitālā formātā būs pieejams albums “domas/thoughts”, kurā apkopotas jaunā, talantīgā komponista Toma Juhņeviča dziesmas un instrumentālās kompozīcijas, portālu „Delfi” informē „Mikrofona Ieraksti”.

Ierakstos piedalījušies tādi latviešu mūziķi kā Intars Busulis, vokālās grupas „Cosmos” dziedātājs Juris Lisenko, reperis Ozols, saksofonists Gints Pabērzs, bundzinieks Rihards Zaļupe un basģitārists Staņislavs Judins. Albums ierakstīts sadarbībā ar ierakstu skaņu režisoriem Armandu Treilihu, Pāvelu Mališkinu un Gati Zaķi.

Portāls „Delfi” piedāvā noklausīties dziesmu ‘Manas domas’, kuru izpilda Juris Lisenko. Saksofonu spēlē Gints Pabērzs.

Toms Juhņēvičs, Juris Lisenko 'Manas domas'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/TomsJuhnevics_ManasDomas.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

Toms Juhņēvičs 'Intro'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/TomsJuhnevics_Intro.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

Albuma kopējo noskaņu var raksturot kā ļoti mierīgu, izlīdzinātu un pārdomas raisošu. Šo albumu ieteicams noklausīties visu uzreiz jo tikai tad būs pilnībā saprotama komponista iecere radīt savdabīgu savas daiļrades skaņu celiņu. Un ikviens, kuram būs šāda iespēja, izjutīs līdzīgas sajūtas kā skatoties labu kino.

Pianists un komponists Toms Juhņevičs ir mācījies gan Talsu mūzikas skolā, gan Emīla Dārziņa mūzikas skolā, gan Latvijas Mūzikas akadēmijā. Papildinājis zināšanas pie pasniedzējiem no Džiliarda skolas, Anglijas karaliskās mūzikas akadēmijas, kā arī Parīzes un Maskavas konservatorijām. Kļuvis par laureātu klasiskās un džeza mūzikas konkursos. Sarakstījis vairākas radio daudz atskaņotas dziesmas citiem latviešu izpildītājiem.

Šobrīd Toms ar kolēģiem ik vakaru spēlē muzikālo pavadījumu Teātra Observatorijas jaunajā izrādē “ Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula melodijās”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!