Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 22. jūnijā, pulksten 18.00, Koncertzālē "Cēsis" gaidāma Latvijas Uzvaras dienas, Cēsu kauju simtgades svinību kulminācija. Šim vēsturiskajam notikumam veltītajā koncertā izskanēs Karla Orfa monumentālā oratorija "Carmina Burana", ko atskaņos apvienots Latvijas un Igaunijas koris, solisti un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāve Egija Saļņikova.

Viens no visu laiku slavenākajiem vokālinstrumentālajiem opusiem – Karla Orfa "Carmina burana" – pauž majestātisku dzīvesgribu un rotaļīgu dzīvesprieku. Fortūnas rats, kas sāk un noslēdz Orfa kantāti, ir simbols likteņa spēlēm, kas ik dzīves pavērsienā nostāda mūs nezināmas nākotnes priekšā. 1918. gadā neviens nezināja, kā virzīsies jaunās Latvijas ceļš. Bet, kad 1919. gada vasaras saulgriežu laika ieroči apklusuši, atkal var skanēt mūzika.

Koncerts notiek Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros un tiek rīkots kopā ar Cēsu kauju vēsturisko sadarbības partneri – Igauniju. Latvijas sieviešu kori papildinās Igaunijas Nacionālā vīru kora balsis, bet solisti būs Latvijas soprāns Marlēna Keine, Latvijas tenors Mihails Čuļpajevs un Igaunijas baritons Atlans Karps.

Kantātē pausto Fortūnas rata virzīto dzīvesspēku dejā un kustībā uz skatuves attēlos deju grupa "Dzirnas". Laikmetīgās dejas uzveduma horeogrāfijas autori – Agris Daņiļevičs un Markuss Cmēlings (Itālija).

Biļetes uz koncertu nopērkamas koncertzāles "Cēsis" kasē, "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Jau iepriekš ziņots, ka 22. jūnijā Cēsīs ar plašu un daudzveidīgu norišu programmu tiks svinēta Latvijas Uzvaras diena, Cēsu kauju simtgade. Pirms simts gadiem Latvijas valsts pastāvēšana tika izcīnīta Neatkarības kara laikā. Pagrieziena punkts kara gaitā notika tieši Ziemeļlatvijas frontes līnijā, kur latviešu un igauņu karaspēki pie Cēsīm uzveica Landesvēra armiju un devās tālāk uz Rīgu.

Vairāk informācijas par svētku programmu – Cēsu novada pašvaldības mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!