Foto: Publicitātes foto

No 13. līdz 15. jūnijam Salacgrīvas novada Liepupes pagastā norisināsies trešais akustiskās mūzikas festivāls "Sudraba kaija", vēsta Salacgrīvas novada dome un Liepupes pagasta tautas nams. Šogad pirmo reizi festivāls tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Kultūras Centru.

Festivāla pamatā ir akustiskās mūzikas tradīciju pārmantošana un popularizēšana. Katru gadu festivāla rīkotāji cenšas iepazīstināt ar ko jaunu. Festivāla ietvaros rīkotas seno instrumentu darbnīcas un semināri. Tika izgatavotas un nodotas muzikālo kolektīvu rokās dūdas, celma bungas, keramikas udu bungas, akustiskā "Lap steel" ģitāra, kokles, kā arī restaurētas cītaras.

Pirmajā dienā, 13. jūnija vēlā pēcpusdienā, festivāls jau ierasti tiks atklāts ar akustiskās mūzikas grupu konkursu. Pieaugošās popularitātes dēļ, tas šogad pirmo reizi tiks sadalīts divās daļās – populārās mūzikas grupā, kurā piedalīsies deviņi sastāvi, un tautas mūzikas grupā, kurā piedalīsies septiņi kolektīvi.

Kopš festivāla pirmsākumiem tā atbalstītājs un žūrijas priekšsēdētājs ir visiem zināmais komponists un mūziķis Valts Pūce, bet žūrijā viņam palīdzēs Andris Ērglis, Ilmārs Pumpurs, Kristīne Kārkle-Puriņa un Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs.

Festivāla otrā diena, 14. jūnijs, iesāksies ar semināru "Akustiskās mūzikas tradīcijas un pielietojums mūsdienās". 

Seminārs norisināsies Duntes tautas namā. Festivāla turpinājumā visi gaidīti Liepupes pilskalnā, kur jau 17:45 sāksies akustiskais vakara koncerts, bet festivāla kulminācija būs pulksten 22, kad sāksies "Grandeg" īpašo viesu akustiskais nakts koncerts. Šogad koncerta piedalīsies grupa "DaGamba", Valts Pūce un Andris Ērglis ar akustisko programmu "Tuvplāns", "Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris" un "Double Faced Eels" akustiskais sastāvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!