Foto: Raivo Freimanis (laikraksts"Jūrmalas nedēļa
Jau devīto gadu Jūrmalas pilsētā Dubultu evaņģēliski luteriskās Baznīcā rīkots ērģeļmūzikas festivāls "Vox Angelica".

Koncerti norisināsies no 26. jūnija līdz 21. augustam katru svētdienu plkst. 18.00.

Festivāls saņēmis Jūrmalas pilsētas Gada balvu kultūrā 2008 par izcila kultūras projekta realizāciju. Šogad festivāls piedāvās stilistiski un žanriski daudzveidīgu mūziku spilgtu izpildītājmākslinieku priekšnesumā.

Festivāls ir nosaukts Dubultu baznīcas visklusākā reģistra vārdā – vox angelica, kas tulkojumā nozīmē enģeliskā balss. Tā aicina ieklausīties ērģeļu balsu daudzveidībā no vissmalkākajiem tembriem līdz orķestrālajam tutti visvarenākajā ērģeļu skanējuma spožumā, raksta organizatori.

Kopā ar ērģelniekiem Kristīni Adamaiti, Tālivaldi Deksni, Edīti Alpi, Diānu Jaunzemi-Portnaju, Ilonu Birģeli, Aigaru Reini, Larisu Bulavu, Ilzi Reini muzicēs tādi solisti kā Inga Šļubovska-Kancēviča, Sergejs Jēgers, Jolanta Strikaite-Lapiņa, Olga Pjatigorska, kā arī instrumentālisti Indris Egle (oboja), Ilona Meija (flauta), Artis Sīmanis (saksofons), Ainārs Paukšēns (čells), Jāzeps Jermolovs (vijole) un meiteņu koris Vivace Andras Fenhanes vadībā. Festivāla ietvaros 10. jūlijā solokoncertu sniegs arī viesmākslinieks no ārzemēm – austriešu ērģelnieks Maikls Šohs (Michael Schoeck), kā arī viesi no Vācijas – Herfordas baznīcas mūzikas augstskolas koris, diriģents Hildebrants Hāke un ērģelnieks Ulfs Velners, kuru koncerts festivāla grafikā izņēmuma kārtā notiks nevis svētdienā, bet piektdienā – 22. jūlijā.

Festivāla tiks nodrošināta arī videoprojekcija uz ekrāna, kas ļaus ikvienam klātesošajam vērot ērģelnieka, kā arī pārējo balkonā esošo mūziķu spēli tuvplānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!