Foto: LETA
9.aprīlī Sv.Pētera baznīcā, Rīgā, notiks kamerkora "Ave Sol" koncerts, kas veltīts šī gada jubilāru Džuzepes Verdi un Bendžamina Britena daiļradei, portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori.

Rīgas kamerkoris "Ave Sol" diriģenta Andra Veismaņa vadībā iestudējis īpašu kora mūzikas programmu, kurā iekļauti Britena un Verdi skaņdarbi. Koncertā izskanēs fragmenti no Verdi "Dievišķās komēdijas", Britena balādes, himnas, madrigāli un puķu dziesmas, uzplaukstot pavasarīgā, dzīvi apliecinošā un daudzveidīgā skaņu gammā. Tāpat tiks izpildītas Viljama Bērda un Džona Daulenda kompozīcijas korim.

Bendžamins Britens ir viens no ievērojamākajiem 20.gs. komponistiem, kura talants spilgti izpaužas instrumentālajos un muzikālajos skatuves darbos., gūstot publikas un mūzikas pasaules atzinību. Mūzikas studijas Britens uzsāk vienpadsmit gadu vecumā, tās vēlāk turpinot Karaliskajā Mūzikas koledžā. Komponista daiļradē daudz izvērstu kora opusu, kas noteikti vērtējami neatkārtojami koncertskaņdarbi. Šogad mūzikas pasaules svin Bendžamina Britena (1913-1976) simto dzimšanas dienu un atceras izcilo itāļu komponistu Džuzepi Verdi.

Džuzepe Fortunīno Frančesko Verdi dzimis 1813. gadā, bijis Milānas Filharmonijas biedrības direktors, sarakstījis 27 operas. Vairākas melodijas no Verdi operu ārijām Itālijā jau skan kā tautasdziesmas.

Komponista daiļrades populariāte izskaidrojama ar mūzikas tautisko raksturu un tās dziļo saikni ar Itālijas demokrātisko kultūru, atdzīvinot skaņu tēlos neparasti melodiskas nošu partitūras. Verdi radošais mantojums izpildītājmāksliniekiem vienmēr bijis saistošs ar pārdomātiem muzikāli dramatiskas patiesības meklējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!