Latvijas Nacionālajā operā tiek iestudēta Ilonas Breģes kameropera "Dzīvais ūdens", kurā Māras zālītes ideju drāmas darbība pārcelta uz televīzijas studiju, kurā tiek filmēta par dzīvo ūdeni dēvētā produkta reklāma.
Skaidrojot savu ieceri, iestudējuma režisore Ilze Rudzīte šodien preses konferencē stāstīja, ka viņa vēlējusies izrādi "piesiet pie zemes" un pierādīt, ka katrā cilvēkā ir pa daļai no Priestera, Mācekļa, bijušās sievas Laines un viņas meitas Ildzes, jo katrs no šiem varoņiem Zālītes drāmā iemieso tikai vienu ideju.

Komponiste Breģe pastāstīja, ka kameroperu "Dzīvais ūdens" sacerējusi pirms 15 gadiem, tā tikai vienu reizi atskaņota koncertizpildījumā. Režisores Rudzītes ideju Breģe nosauca par pārsteidzošu, bet solīja neiejaukties mēģinājumu procesā.

Scenogrāfe Katrīna Neiburga iecerējusi skatuves noformējumā izmantot izrādes sponsora "Canon" dāvātos videoekrānus, lai uzburtu televīzijas studijas atmosfēru.

Galvenās lomas atveidos Viesturs Jansons un Andris Lapiņš (Māceklis), Krišjānis Norvelis un Sergejs Martinovs (Priesteris), Kristīne Gailīte un Evita Zālīte (Ildze) un Antra Bigača (Laine).

Breģes kameroperas "Dzīvais ūdens" pirmizrāde paredzēta 7.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!