Foto: Publicitātes foto

Grupa "Pienvedēja piedzīvojumi" šovasar nospēlējusi vairāk nekā divdesmit lielākus un mazākus koncertus, un festivāla "Laba daba" laikā tapis arī grupas koncerta videoieraksts. Šobrīd koncertu var noskatīties Kultūras informācijas sistēmu centra portālā "diva.lv".

"Izvēle filmēt festivāla "Laba daba" koncertu tika pieņemta, jo tā bija vasaras koncertsezonas izskaņa un, nenoliedzami, ari vienmēr īpašā festivāla publika bija kritērijs, lai nosliektos par labu šī koncerta ierakstam.

Īpaši programma netika mainīta, spēlējām savas labākās un pazīstamākās dziesmas. Bija lieliska sadarbība ar ieraksta video režisoru Gintu Fārenhorstu. Ar Gintu sadarbojāmies jau pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, kad tika filmēts videoklips "Pienvedēja piedzīvojumu" dziesmai "Atjēdzies". Šogad tā bija patīkama atkalredzēšanās, kas vainagojās ar lielisku darba rezultātu," stāsta grupas basģitārists un vokālists Māris Žigats.

Koncerta ieraksts tapis Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta "Kultūras mantojuma satura digitalizācija (2. kārta)" ietvaros, ko realizē Kultūras informācijas sistēmu centrs, projekta vadītāja Annija Vucāne. Koncerta video ierakstu veidoja režisors Gints Fārenhorsts, tehniskā realizācija – "NOLIMITS" un Mārtiņš Zvirgzds, ieraksta producēšana – "HDPD Productions & Dreams" un Daina Markova. Skaņu režisors Einārs Cintiņš, koncerta audio ieraksta producents – Reinis Kārkliņš.

Ieraksts pieejams "diva.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!