Foto: DELFI

"Esam gājuši dziļumā," jaunā Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" izdoto albumu "Vakars. Pietura. Jasmīns." komentē viens no tā veidotājiem Renārs Kaupers. No ceturtdienas, 5. decembra, albums ir nopērkams Latvijas Pasta nodaļās visā valstī, bet 16. un 17. decembrī Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā notiks nu jau tradicionālie fonda "Viegli" koncerti.

"Labvakar, pasažieri! Ziņa ir tāda, ka kuģis ir nokavēts," atklājot albuma prezentācijas koncertu Rīgas Pasažieru ostā, teica Kaupers. Paši mūziķi norāda, ka šis albums, kurš iznācis dzejnieka Imanta Ziedoņa aiziešanas gadā, ir pavisam citāds – tas iezīmē apstāšanos, pārdomas un pieturu pirms nākamajiem darbiem.

"Šajā albumā iekļautas vairāk tādas kā spēka dziesmas," stāsta mūziķe Māra Upmane-Holšteine, "atgriežamies pie zemes – šajā albumā dzirdama "tribal" un etniskā Māra, kāda es neesmu nekur citur."

Vienlaikus, kā jau pie pārdomām, jaunizdotās dziesmas vairāk pieskaras arī garīguma, Dieva tēmai. "Tā laikam ir, to man arī sieva ievēroja. Tas noteikti nebija tā domāts, bet laikam jau likumsakarīgi iznācis pats no sevis," secina Kaupers.

Albums, līdzīgi kā iepriekšējais, tapis Murjāņos, Ziedoņa vasarnīcas "Dzirnakmeņi" klētiņā. "Tur tā vide baigi maģiskā. Vieni gatavo pusdienas, vieni kārto apkārtni, bet citi – rada dziesmas. Esam dažādi cilvēki, ne tikai mūziķi, tomēr tas rezultāts ir visu kopējs," par "Vakars. Pietura. Jasmīns." tapšanu stāsta fonda "Viegli" valdes locekle Inga Ulmane.

Visas albumā apkopotās dziesmas tapušas ar Ziedoņa vārdiem, bet tās izpilda Renārs Kaupers, Māra Upmane-Holšteine, Jānis Holšteins-Upmanis, Raimonds Gusarevs, Jānis Strapcāns, kā arī virkne citu fonda viegli dalībnieku. Vairāki spēlē dažādus instrumentus, bet, piemēram, bijušās Kultūras ministres Ženetes Jaunzemes-Grendes balsi var mēģināt saklausīt dziesmas "Ceļa sentiments" fona korī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!