Foto: Publicitātes foto

Vokālā grupa "Latvian Voices" izdod pirmo klausāmgrāmatu "Sounds of Latvian Nature" un 10. jūlijā plkst. 22 interesentus aicina uz Kalnciema kvartālā ieplānoto prezentācijas koncertu.

Klausāmgrāmatā iekļauts "Latvian Voices" albums, ar krāšņākajām latviešu tautasdziesmām grupas interpretācijā un Latvijai raksturīgās dabas ainavas fotogrāfijās.

Grāmatā caur unikāliem fotomirkļiem saules ritumu dabā ataino fotogrāfi – Andris Eglītis un Jānis Mednis, savukārt, "Latvian Voices" mūzika - latviešu tautasdziesmu apdares - ļaus sajust latviešu folkloras dziļās un maģ̧iskās saknes, vēsta albuma izdevēji.

Koncertējot un gūstot atpazīstamību pasaulē, grupa ar šo grāmatu, vēlas sniegt atgriezenisko saiti savai tautai un veicināt Latvijas atpazīstamību pasaulē. "Uzstājoties ārvalstīs, īpaši citos kontinentos, klausītāji interesējas kāda izskatās zeme, kuras kultūras mantojumā ir tik skaistas un daudzveidīgas tautasdziesmas. Tas iedvesmoja mūs izveidot klausāmgrāmatu "Sounds of Latvian Nature"", stāsta grupas dalībniece Laura Leontjeva.

Grāmata attēlos to īpašo, kas pieder Latvijai - četri saulgrieži, četri krāsaini gadalaiki, unikālas etnogrāfiskās zīmes un raksti. Klausāmgrāmatas centrā ir saule – mūžīgās dzīvības, gādības simbols un "Latvian Voices" – septiņas saules meitas.

Grupa šogad ir Rīgas - 2014. gada kultūras galvaspilsētas muzikālais simbols, kā arī muzikālās vēstneses Pasaules koru olimpiādei, kas jau šovasar no 9. līdz 19. jūlijam norisināsies Rīgā. Un šī starptautiskā notikuma ietvaros 16.jūlijā Latvijas Nacionālajā operā, grupa sniegs koncertu kopā ar slaveno britu "a cappella" grupu "The Kings Singers" un pašmāju virtuozajiem "Xylem Trio".

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīze" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!