Foto: Publicitātes foto

25. jūnijā četri pašmāju mūziķi, kas apvienojušies grupā "Dagamba", plkst. 23 kāps uz festivāla "Green Fields Toad Hall" skatuves Glāstonberijas festivālā, portālu "Delfi" informē grupas menedžmenta pārstāvji.

Tiesa, pagaidām festivāls vēl nav izziņojis visus māksliniekus un koncertu norises laikus.

Grupā Dagamba muzicē četri akadēmiski izglītoti jauni mūziķi, kas savā aizrautībā un mīlestībā pret mūziku māca mūsdienu sabiedrībai sadzirdēt un izprast gadsimtiem senu klasisko komponistu tēmas pilnīgi jaunā un pārdrošā aranžijā.

"Eksperimentējot ar akustisku instrumentu sinerģiju un inovatīvām tehnoloģijām, šķietami nesavienojamais pārtop neaizmirstamā muzikālā piedzīvojumā kā pašiem mūziķiem, tā klausītājiem.

Dagambas skanējums atbilst salīdzinoši jaunam mūzikas žanram "Crossover", kas lieliski saskan arī ar viņu internacionālo dabu, proti, Valters (čells) ir no Latvijas, Antons (čells) Ukrainas, Dainis (taustiņi) Lietuvas un Hamidreza (perkusijas) no Irānas," vēsta grupas menedžere.

Šobrīd mūziķi ir aizņemti ar albuma ierakstīšanu, kas plašākai publikai tiks prezentēts rudenī, kad gaidāma arī grupas pirmā koncertturneja pa Latviju ar nosaukumu "Recycled".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!