Latviešu pianists Georgijs Osokins iekļuvis Varšavā notiekošā 17.Starptautiskā Friderika Šopēna pianistu konkursa finālā, informē pianista publicitātes koordinatore Aira Laiviņa.

Gandrīz mēnesi Polijas Nacionālajā filharmonijā Varšavā norit Starptautiskais Šopēna pianistu konkurss, kurš ir viens no tradīcijām bagātākajiem pianistu konkursiem pasaulē. Kopš 1927. gada tas tiek rīkots reizi piecos gados un ir viens no retajiem konkursiem, kas ir pilnībā veltīts viena komponista daiļradei. Iepriekš šajā konkursā uzvaru guvuši tādi pianisma grandi kā Marta Argeriča, Mauricion Polīni un Micuko Učida.

No 455 šogad konkursā dalību pieteikušajiem pianistiem ceturtajā konkursa kārtā nonākuši vien desmit. Finālā mūziķus no ASV, Japānas, Kanādas, Polijas, Dienvidkorejas, Krievijas, Horvātijas un Latvijas vērtēs žūrija 17 personu sastāvā.

20 gadus vecais latviešu pianists Osokins šajā konkursā gūst ne tikai žūrijas atzinību, bet arī neparasti lielu skatītāju interesi. Viņa interpretācijas izraisījušas plašas diskusijas gan Polijas Nacionālajā filharmonijā, gan arī televīzijā, presē un sociālajos tīklos. Vieni uzskata Osokinu par ģēniju, salīdzinot viņu ar Salvadoru Dalī, bet citiem Osokina neordinārā muzikalitāte šķiet pārāk inovatīva.

Arī Latvijas klasiskās mūzikas cienītājiem ir iespēja sekot līdz konkursa gaitai tiešraidē tīmekļa vietnē, kā arī balsot līdz 20.oktobrim par vienīgo Latvijas pārstāvi oficiālajā konkursa mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!