Latvijas pārstāvji arī šogad piedalīsies prestižajā pasaules mūzikas gadatirgū "WOMEX", kas laikā no 27. līdz 31.oktobrim notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā.

Latvijas Mūzikas informācijas centra (LMIC) direktore Ināra Jakubone apliecināja, ka Latvijas stendā šogad būs sastopami postfolkloras grupas "Iļģi", folkloras kopas "Auļi", Tautas mākslas centra pārstāvji, kā arī pasaules mūzikas festivāla "Porta" rīkotāji un Kultūras menedžmenta centra "Lauska" pārstāvji. Ņemot vērā džeza nozares pārstāvniecību šajā mūzikas gadatirgū, piedalīties plāno arī džeza bundzinieks Māris Briežkalns.

"WOMEX" festivāls tā dalībniekiem sniedz arī iespējas citiem pasākuma dalībniekiem un apmeklētājiem uzstāties, demonstrējot latviešu tradicionālo un postfolkloras mūziku, pavēstīja Jakubone.

Latvija šajā pasākumā piedalās jau piekto gadu, līdz šim mūsu valsts bijusi pārstāvēta arī citās lielākajās mūzikas industrijas izstādēs un gadatirgos - Frankfurtes Mūzikas mesē, "MIDEM" un "WOMEX". Latvijas stendus tajos iekārto LMIC, šim mērķim izmantojot Kultūras ministrijas un Valsts kultūrkapitāla fonda piešķirto finansējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!