Foto: Publicitātes foto
No 30. jūnija līdz 1. jūlijam Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē norisināsies mūzikas festivāls "Live Fest", ko ar Jūrmalas pilsētas Domes atbalstu organizē aģentūra "Live Music Agency". Festivālā divu dienu laikā uz skatuves būs iespējams redzēt Latvijā vēl nebijušus pasaulē atzītus māksliniekus, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

"Festivālā aicināti piedalīties rūpīgi izvēlēti un jau sen iemīļoti mākslinieki, kuri ar savu sniegumu pārsteigs un iepriecinās, gan Latvijas mūzikas cienītājus, gan ārzemju viesus, kuri pēdējo gadu laikā Jūrmalu izvēlas, kā lielisku vasaras sezonas atpūtas galamērķi.

Pirmajā festivāla dienā, 30. jūnijā, kas būs izteikta roka diena, skatītājus priecēs britu rokgrupa "Manfred Mann's Earth Band", kas festivāla ietvaros atzīmēs savu estrādes karjeras 40. gadadienu. Kā arī Latvijas publikai labi zināmā blūza un roka zvaigzne Louie Fontaine & Starlight Searchers," stāsta festivāla rīkotāji.

Otrā festivāla dienā uz Dzintaru koncertzāles skatuves būs viena no fascinējošakajām blūza balsīm visā pasaulē – britu popmūzikas dziedātāja Alisone Moyet. Mākslinieces dziedāšanas maniere un burvība silda Lielbritānijas un citu valstu mūzikas mīļotājus jau no pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem, kad kļuvena dziedot duetā "Yazoo".

"It īpaši sieviešu sirdis otrajā festivāla dienā sildīs šarmantais franču tenors Amauray Vassili. 22 gadus vecais mākslinieks ir jaunākais tenors pasaulē, kurš pateicoties savam debijas albumam "Vincero 2009" guvis nedalītu pasaules ievērību. 2011. gadā dziedātājs pārstāvēja Franciju Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Kā norāda aģentūras "Live Music Agency" pārstāvji, festivālu "Live Fest" nākotnē plānots izvērst par gadskārtēju festivālu, kas vairāku dienu garumā norisinātos, gan Rīgā, gan Jūrmalā. Festivāla koncepcija veidota, lai bagātinātu esošos Rīgas un Jūrmalas pilsētas svētkus ar rūpīgi izmeklētu muzikālo saturu.

Festivāla biļetes iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!