Foto: Olafs Ošs
Klubā "Depo" 4. martā notiks ikgadējais Latvijas panku saiets "Sida Višesa diena / Sid Vicious Day", kurā šoreiz līdzās pašmāju panku grupu koncertiem tiks arī vākti ziedojumi Ukrainai.

"Ukrainā notiekošais karš uzliek savus melnos akcentus arī Latvijas ikgadējām panku koncim," portālam "Delfi" vēsta pasākuma rīkotājs Mārcis Pumpurs jeb Pavasaris no grupas "PND"."

"Latvijas pankroka scēna ir un vienmēr ir bijusi pret karu un svešas zemes okupāciju. Sanāksim un kopā parādīsim savu attieksmi par brīvību, par mieru, par pretestību iebrucējiem un pārspēkam. Aicinām ziedot mūsu slāvu brāļiem Ukrainā! Atbalstīsim savējos un paradīsim, ka nepiekrītam Putina ideoloģijai un neatbalstām tās varmācību," saka koncerta organizators.

Ziedot Ukrainas cilvēkiem!

"Sid Vicious Day" ir lielākais un vecākais Latvijas panku iekštelpu festivāls, kas notiek kopš 2001. gada. Koncertā ierasti piedalās gan dažādu paaudžu panku mūzikas pārstāvji, gan to atbalstītāji.
Ierasti "Sida Višesa diena" notiek Vecrīgas leģendārajā klubā "Depo" un tā arī būs šoreiz.

Koncertā piedalīsies grupas: "Calico", "Pūķis un Vella kalpi", "Смерть", "Apes Strong", "All Day Long", "Inokentijs Mārpls" un "PND"."

Līdzīgi kā Rīgā, arī Tallinā 4. martā notiks pankroka koncerts, kur visa iekasētā nauda tiks ziedota Ukrainas iedzīvotājiem.

Pasākums tikai personām, kuras var uzrādīt sertifikātu, kas apliecina, ka viņas ir vakcinētas pret Covid-19 vai ir to pārslimojušas."

Sids Višess (īstajā vārdā Džons Saimons Ričijs) bija grupas "Sex Pistols" basģitārists, kurš mira 1979. gada 2. februārī 21 gada vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!