Foto: Latvijas Radio koris (Publicitātes foto)

Šā gada 4. decembrī plkst. 18.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā norisināsies Latvijas Radio kora koncerts "Dievmātei. Perts. Silvestrovs". Piedalās zvanu ansamblis "Primus". Diriģents – Sigvards Kļava.

Arvo Perts (Arvo Pärt‎) un Valentīns Silvestrovs (Valentin Silvestrov) ir Latvijas Radio korim tuvi un nozīmīgi komponisti, kuru mūziku koris ne vien regulāri iekļauj savās koncertprogrammās, bet ir arī vairākkārt ieskaņojis. Diriģents Sigvards Kļava teic, ka tie abi ir vesels laikmets mūzikā. Tā ir mūzika, kas spēj apstādināt ierasto laika ritumu un rada klusinātu ilgu sajūtu. Šai sajūtai un brīdim ļoti piederīgas šķiet arī zvanu ansambļa skaņas, kas koncertā papildinās Latvijas Radio kora skanējumu.

Programmā skanēs ukraiņu skaņu meistara Silvestrova opusi "Ziemassvētku šūpuļdziesmas", "Svētie dziedājumi" un "Svētās dziesmas". Savukārt igauņu mūzikas leģendas Arvo Perta skaņās izstāstītais klusums atklāsies piecās variācijās un divās šūpuļdziesmās. Koncertā skanēs arī Latvijas Radio kora izdevniecībā "Ondine" izdotā jaunākā ieraksta tituldziesma "Da pacem domine" un jau par leģendu kļuvušais 1978. gadā radītais Perta skaņdarbs "Spiegel im Spiegel".

Latvijas Radio koris ir viens no labākajiem Eiropas kamerkoriem, kura augstā muzikālā kultūra, inteliģence un unikālā skaņu iespēju bagātība no kristālisku pilienu dzidruma, orķestrālu krāsu varenības līdz cilvēka balss robežu pārvarēšanai padarījusi to par īpašas skaniskās firmas zīmi pasaules kormūzikas kartē.

Koncerta biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!