Foto: Publicitātes foto

No 2. līdz 4. augustam mūzikas festivālā "Laba daba" visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā četrdesmit grupu un dīdžeju apvienību uzstāšanos. Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio "Naba" piedāvā intervijas ar "Labadaba" māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm. Par savām iecerēm festivālam pastāstīja arī grupa "7 Pieauguši vīrieši".

Vismaz septiņi

Ikdienā leģendām apvītās grupas "7 Pieauguši vīrieši" dzīve rit pēc labākajiem rokmūzikas paraugiem – pa dienu grupas dalībnieki guļ, sniedz intervijas, nolemj pārtraukt grupas darbību, lai vakarā atkal apvienotos un koncertētu.

Tie, kas vismaz vienreiz apmeklējuši grupas "7 Pieauguši vīrieši" uzstāšanos, zinās, ka katrs viņu koncerts ir pilns pārsteigumiem. Sākot ar grupas dalībnieku skaitu, kas mēdz variēties no septiņiem pieaugušiem vīriešiem līdz divdesmit, beidzot ar gadījumiem, kad uz skatuves tiek aicināti īpaši viesi.

Strādājot pie sava pirmā albuma "Tik septiņi, cik mēs esam", grupa uzsāka sadarbību ar Olgu Rajecku: "Festivālā "Labadaba" uzstāsimies kopā ar nopelniem bagāto mākslinieci Olgu Rajecku. Olga teica – ja es nāku, tad es nāku, tādēļ kopā mēģināsim nodziedāt starp simts un divsimts dziesmām. Tas būtībā būs lielkoncerts".

Jūras ērglis ar vistu zobos

Grupas pieredze nav dēvējama par mazu. Līdzās dalībai dažādos pasaules līmeņa festivālos un Latvijas mēroga realitātes šovos, piemēram, "Jāņa sētas" kartes akadēmijā, "7 Pieauguši vīrieši" kā nozīmīgāko min savu skandalozo uzstāšanos festivālā "Labadaba" pirms diviem gadiem. Tomēr tas nenozīmē, ka grupas dalībnieki sirgtu ar zvaigžņu slimību, dziesmas, kas pārsvarā tiek rakstītas kopā, atklāj smalku jūtu pasauli un spēju iedziļināties.

Tikpat niansētas ir arī grupas pārdomas par putniem, kas ir šī gada festivāla "Labadaba" simbols un citām dzīvām radībiņām: "Sevi asociējam ar vistu, jo mums garšo vistu spārniņi. Vai arī tas varētu būt kondors vai jūras ērglis, kas paķēris vistu zobos un lido pāri alejām…"

Par festivāliem runājot, grupas "7 Pieauguši vīrieši" dalībnieki nonāk pie secinājuma, ka tagad festivālos bērnu ir vairāk nekā suņu, viss nepārtraukti mainās. Tiekamies festivālā "Labadaba", kas ir piemērots gan ģimenēm ar maziem bērniem, suņiem, gan rokmūzikas un vistu spārniņu cienītājiem – visam pāri skanot labai mūzikai.

Visu interviju iespējams noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!