Foto: Publicitātes foto
19. janvārī Lielajā ģildē gaidāms pianistes Dinas Joffes solo koncerts. Latvijā pēdējo reizi pianiste ir uzstājusies 1988. gadā, tādēļ šī būs īpaša atkalredzēšanās dzimtajā pilsētā pēc gandrīz trīsdesmit gadu pārtraukuma, stāsta koncerta rīkotāji.

20. janvārī, no plkst. 11 līdz 14, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē no tiks Dinas Joffes meistarklases. Ieeja meistarklasēs ir bez maksas.

"Dina Joffe ir dzimusi Rīgā, muzikālās gaitas uzsākusi Emīla Dārziņa speciālajā mūzikas skolā pie pedagogiem Ņinas Binjatjanas un Fainas Bulavko. Absolvējusi Pētera Čaikovska Maskavas Valsts konservatoriju pie profesores Veras Gornostajevas, kura ir viena no ievērojamākajām Heinriha Neihauza pianisma skolas turpinātājām," par pianisti stāsta koncerta rīkotāji.

Joffe ir prestižo Roberta Šūmaņa (Vācija) un Frederika Šopēna (Polija) pianistu konkursu laureāte. Starptautisku festivālu dalībniece Eiropā, Japānā un ASV. Japānas klavierspēles pasniedzēju asociācijas goda biedrs, kā arī Malagas (Spānija) festivāla un meistarklašu mākslinieciskā direktore.

Koncerta programmā - Frederiks Šopēns un Aleksandrs Skrjabins. Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!