Foto: Liene Pētersone
Lubānas pilsētas estrādē 3. jūlijā, pulksten 17 skanēs koncertprogramma "Karsta mana jauna dziesma" – veltījums dzejniecei Broņislavai Martuževai (1924. – 2012.) 97. dzimšanas dienā.

Par koncerta moto šogad izvēlētas Broņislavas Martuževas tuvas dzejnieces un domubiedres Laimas Līvenas dzejas rindas: "Karsta mana jauna dziesma / Kungi gāja līkumiņu / Govju gani, cūku gani / Tie pie dziesmas sildījās"

Martuževa uzskatīja Laimu Līvenu par savu gara radinieci un mantinieci. Simboliski, uzsverot paaudžu pēctecības nozīmi, kā tautas vērtību un gara spēka izdzīvošanas garantu, koncertprogramma šogad uzticēta jaunajai dziedātājai Aleksandrai Špicbergai.

"Katras dziesmas stāsts veidots ar prieku un sirsnību. Vēlos, lai cilvēki dziesmu vārdos sadzird spēku un ticību, kā arī apjauš laimi par visu to, kas mums katram dots un lemts paveikt. Tas būs aicinājums dziedāt visiem kopā savā skaistajā latviešu valodā un atcerēties, ka it viss ir iespējams, ja vien mēs būsim vienoti," saka dziedātāja.

Koncertā skanēs 15 dziesmas. Programmā iekļautas Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna un Mamerta Celminska dziesmas ar Broņislavas Martuževas vārdiem, dzejnieces pašsacerētais "Beranžē motīvs", kā arī tautas dziesmas un lūgšanas.

Īpaši šim koncertam tiek radīti dziesmu pavadījumi hammond ērģelēm un perkusijām. Koncertā muzicēs džeza mūziķi Atis Andersons un Kaspars Kurdeko.

Koncertprogrammu caurvīs dzeja un fragmenti no dzejnieces dienasgrāmatām Latvijas Nacionālā teātra aktrises Dace Bonātes lasījumā.

Koncertam tiks nodrošināta tiešraides translācija portālā lsm.lv, Aleksandras Špicbergas un Broņislavas Martuževas fonda "Rakstītāja" "Facebook" kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!