Foto: Publicitātes foto

Rīgas Doma baznīcā 19. februārī plkst. 19:00 notiks kārtējais sabiedriskās organizācijas "Mans Doms" rīkotais koncerts. Šoreiz dievnamu ar instrumentālu polifoniju piepildīs meiteņu apvienība "Sus Dungo". Koncerts "Leduspuķē" būs īpašs veltījums ziemas skaistumam.

Astoņu muzikālo meiteņu apvienība "Sus Dungo" šajā reizē vērsīs uzmanību uz ziemas un aukstuma savādo, šarmanto un reizē skarbo skaistumu.

"Arī mēs šajā koncertā sniegsim ziemas elpu gan skanējumā, gan sajūtā – ledus kristāla puses sadarbībā ar viesmāksliniekiem Aneti Kozlovsku, Goran Goru un topošo horeogrāfu Klāvu Liepiņu. Būs arī kāds balts pirmatskaņojums," stāsta grupas dalībnieces.

Jau ziņots, ka "Sus Dungo" 2012. gada jūnijā izdotais minialbums "Rasā pēdas" izvirzīts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai kategorijā Labākais alternatīvās mūzikas albums, bet grupa balvai nominēta arī kā pērnā gada labākā debija.

"Sus Dungo" koncerts ir turpinājums 2012. gada aizsāktajai sabiedriskās kustības "Mans Doms" aktivitāšu virknei, kas veicina Doma katedrāles sabiedriskās nozīmes aktualizēšanu ar mūsdienu mūzikas koncertiem. Līdz šim izskanējuši - mūziķa Goran Gora koncerts, barikāžu atcerei veltīts koncerts Doma laukumā "Ar Domu par rītdienu", Raimonda Tigula "Ar domu par Ziemeļu skaņu" un Anetes koncerts "Tik Daudz".

Biļetes uz "Sus Dungo" koncertu pieejamas Rīgas Doma kasē un www.eKase.lv. Biļešu cena ir 7 lati, studentiem, skolēniem un pensionāriem 5 lati. Līdz septiņu gadu vecumam bez maksas. Visi ienākumi tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas izveidei.

Par sabiedrisko kustību "Mans Doms": Sabiedriskā kustība "Mans Doms" ir Rīgas Doma un biedrības "Ascendum" ilgtermiņa sadarbības projekts, kas pievēršas Doma katedrāles sabiedriskās nozīmes aktualizēšanā. Tā ietvaros plānota virkne nozīmīgu kultūras pasākumu - koncerti, izstādes un citas aktivitātes visu vecumu auditorijai Rīgas Domā un Doma dārzā.

Foto: 'Sus Dungo' minialbuma 'Rasā pēdas' prezentācija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!