Foto: F64

Latviešu operas zvaigzne ar pasaules slavu – Marina Rebeka – pagājušajā nedēļā saņēmusi negaidītu piedāvājumu – 16. augustā dziedāt prestižajā un tradīcijām bagātajā Zalcburgas festivālā, Austrijai. Pēkšņo piedāvājumu – atveidot Taīdas lomu Žila Masnē operas koncertuzvedumā izteikuši Zalcburgas festivāla organizatori un īpaši – slavenais tenors Plasido Domingo. Viņš pats dziedās priestera Atanaela lomu, 16. augusta rītā vēsta raidījums "Rīta Panorāma".

Dziedātāja jau bija nolēmusi pāris nedēļas atpūsties mājās, jo sezona dažādos pasaules operteātros bijusi spraiga. Tomēr lēmums dziedāt uz vienas skatuves ar pasaulslaveno tenoru Domingo tika pieņemts vienā acumirklī. Slimības dēļ no lomas bija atteikusies bulgāru soprāns Soņa Jončeva.

"Domigo teicis – jā, es gribu Rebeku, un nākamajā vakarā zvanīja mans aģents un teica – septiņos no rīta tev ir lidmašīna, bet sešos vakarā tev jādzied Taīda mēģinājumā," telefonsarunā ar "Rīta Panorāmu" stāsta Rebeka.

Taīda ir viena no mīļākajām Marinas Rebekas lomām, ko viņa sākusi gatavot jau pirms četriem gadiem.

Zalcburgā koncertuzvedumu diriģēs franču diriģents Patriks Furniljē, ar kuru operdziedātāja kopā strādājusi Cīrihē.

"Es esmu laimīga, ka esmu šeit. Viss sastāvs ir ģeniāls: kolēģi ir super, orķestris ir super, diriģents – es viņu dievinu!" telefonsarunā sajūsmu neslēpj Rebeka.

Operas stāsts ir par augsta stāvokļa kurtizāni Taīdu, kura priestera Atanaela dievbijības un labās gribas iedvesmota atsakās no labklājības un dodas uz klosteri.

"Visa opera ir meistardarbs, jo tajā ir daudz austrumniecisku melodiju, austrumniecisku deju – ļoti interesanta mūzika, ne tikai man, bet arī mazāko partiju izpildītājiem," stāsta Marina Rebeka.

Atgādinām, ka vēl augusta sākumā Marina Rebeka dziedāja Siguldas operas svētkos, bet 2017. gada janvārī pirmoreiz vairākās Latvijas pilsētās izskanēs 130 gadus par zudušu uzskatītās itāļu komponista Gaetāno Doniceti operas "Marija Stjuarte" oriģinālversijas koncertuzvedums ar pasaulē novērtēto soprānu titullomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!