360TV aktuālajā "Mūzikas domnīcas" izlaidumā Toms Grēviņš sarunājas ar pieaicinātajiem ekspertiem Agri Semēvicu, Jāni Žildi un Mārci Judzi par "Positivus" festivāla šā gada māksliniekiem –"The Japanese House" un "Carnival Youth", kuri nule laiduši klajā otro albumu "Propeller". Tāpat "Mūzikas domnīcā" stāsts par grupu "UB40" un tās "nozagto" nosaukumu.

"The Japanese House" ir divdesmitgadīgās Amberas Beinas projekts. Viņa par savām mājām sauc leģendāro Londonas rajonu Kamdenu. Bērnībā Ambera vēlējusies kļūt par politiķi, bet 11 gadu vecumā viņas tēvs meiteni iepazīstinājis ar "AC/DC" un "Led Zeppelin" mūziku. Ambera nolēmusi kļūt par rokzvaigzni un sākusi spēlēt ģitāru.

Informācija par pašu mākslinieci ir visai skopa, zināms viena tas, ka "The Japanese House" ir apvienības "The 1975" protežē un tieši šīs grupas dalībnieki arī producējuši viņas skaņdarbus.
Viņas mūziku raksturo mierīgas elektronikas skaņas, bet, kā saka pati māksliniece, viņas mūzika ir kā skumjš kucēns, kurš klausās Bejonse, lai uzmundrinātu sevi.

Tiesa gan, ekspertu izvēles pagaidām paliek pie "Positivus" festivāla galvenajiem māksliniekiem – Elijas Goldingas, Igija Popa, kā grupas "Hot Chip" un Ričarda Houlija.

Tāpat, gaidot grupas "Carnival Youth" interviju, kas 360TV būs skatāma no 8. aprīļa, eksperti komentē nesen izdoto grupas otro albumu "Propeller". Arī "Carnival Youth" būs vieni no "Positivus" festivāla māksliniekiem šogad.

Kā uzsver mūziķis un žurnālists Jānis Žilde, "Carnival Youth" mūzika ir laikmetam atbilstoša, turklāt jauniešu auditorijai šādu ansambļu trūkst – par ko fanot un likt uz plakātiem. Tas, ka šāda grupa eksistē un gūst panākumus, ir tikai likumsakarīgi, uzskata Žilde.

"Interesanti būs uz grupu paskatīties caur plašāku laika prizmu. Lielais pluss šobrīd grupai ir tas, ka puiši darbojas ļoti sakārtotā vidē – menedžmenta un producēšanas ziņā. Viņiem ir tāda aizmuguri, ka diez vai Latvijā kāds kaut ko labāku varētu vēlēties. Vai bonusi, kas viņiem tiek doti, šobrīd pāraugs reālos radošos panākumos, to neviens neņemas spriest. Vēlu viņiem veiksmi, tas ir brīnišķīgi, ka cilvēki dara lietas, kas viņiem patīk un cenšas aizraut citus cilvēkus," pauž Agris Semēvics.

Pilnā garumā sarunu var noskatīties "Lattelecom.tv" kanālā "360TV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!