Jaunais mūziķis, topošais komponists Fabiass Nils Īle plašākam klausītāju lokam piedāvā jaunu dziesm "Green".

Fabiass Nils Īle dzimis 2003. gadā un šobrīd mācās Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā, džeza un populārās mūzikas nodaļas otrajā kursā. Kopš 2017. gada Fabiass spēlē pasaules mūzikas grupā "Kanisaifa" un sacer orģinālmūziku. 2021. gada vasarā Fabiass tika uzaicināts uzstāties leģendārās grupas "Dzeltenie pastnieki" koncertos. Turpinot savas dzimtas kora tradīcijas, Fabiass dzied Emīla Dārziņa jauktajā korī.

"Singls "Green" ir manas šī brīža izjūtas par notiekošo pasaulē. Nospiedošā situācija velkas tik ilgi, ka šķiet, tas nekad nebeigsies. Domāju, tā jūtas ļoti daudzi jaunieši manā vecumā – brīdī, kad esam ieguvuši pilngadību un mūsu dzīvei vajadzētu sist augstu vilni, esam spiesti sēdēt mājās, atsvešināties viens no otra un iedzīvoties aizvien vairāk mentālās veselības problēmās," vēsta mūziķis.

"Mūzikas komponēšana man ir kā relaksācija, kas palīdz šai sarežģītajā laikā tikt galā ar sevi. Pateicoties muzikālai ģimenei un laikam, kurā esmu dzimis, jau no agras bērnības man ir bijusi iespēja muzicēt dažādos žanros. Manu mūzikas pieredzi varat saklausīt manis radītajā mūzikā, kuru grūti ielikt vienā konkrētā žanrā. Singlam "Green", sadarbojoties ar video mākslinieku Rūdolfu Kuncīti, tapis arī video." stāsta Fabiass Nils Īle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!